Magyar Ügyvéd Blog

Megint a mi pénzünkből hülyítenek bennünket

Nemzeti konzultációval gyűjt önbizalmat a Nyugat-ellenes Orbán-rezsim

2017. július 02. - Magyar Ügyvéd

sorosplakat.jpgHogyan ellenőrizhető a nemzeti konzultációról közzétett adatok hitelessége? – egyebek mellett ezt kérdezte a kormányfőtől az LMP társelnöke. A Miniszterelnöki Kabinetiroda válaszából viszont megtudhatta, hogy a „magas részvétel azt bizonyítja: sokan tartják fontos kérdésnek azt, hogy hazai kézben tudjuk tartani az adók, a bérek és a rezsi meghatározását, valamint a bevándorlás elleni fellépést is”. Mindegy mi volt a kérdés, a kormányzati agitprop azt mantrázza, amit akar.

A „Brüsszel és a civilek elleni hangulatkeltésen kívül másra, így a magyar emberek valós véleményének megismerésére teljességgel alkalmatlan szemérmetlen közpénzherdálást, mely szűken vetten 1,2 milliárd forintba, reklámköltésekkel további 4,2 milliárd forintba került, Ön minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának nevezte” – vetette Orbán Viktor kormányfő szemére Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

A politikus ennek okán fordult a miniszterelnökhöz, mert szerette volna kideríteni, mire volt jó ez az egész cirkusz. A történeti hűség kedvéért álljon itt szó szerint, mit akart megtudni Hadházy:

„A konzultációs íveket az Ön állítása szerint 1 millió 680 ezren küldték vissza. Ennek okán kérdezem miniszterelnök urat, hogy

  1. A konzultációs ívek és az interneten beérkezett válaszok értékelése hogyan, milyen módszerrel zajlott?
  2. Az eredmények értékelését hányan végezték, kik és milyen jogviszonyban?
  3. Hány munkaórát fordítottak az értékelésre?
  4. Hogyan ellenőrizhető az Ön által közölt számok és eredmények hitelessége?
  5. Minthogy a cél Brüsszel megállítása volt, pontosan miben fogható meg a konzultáció sikere?

Egyúttal kérem miniszterelnök urat, hogy a lehető leghamarabb biztosítson számomra lehetőséget, hogy a visszaküldött konzultációs íveket – ideértve az interneten beküldött válaszokat is – megtekinthessem.”

A nemzet nagy vezére helyett egy államtitkár válaszolt – sok köszönet nem volt benne

Orbán helyett pár napja Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt. „A konzultáció sikerét azt (sic!) mutatja, hogy soha nem látott számban vettek benne részt a magyar állampolgárok” – közölte rendkívül lényegre törően, bár ezt Hadházy nem kérdezte.

„A magas részvétel azt bizonyítja: sokan tartják fontos kérdésnek azt, hogy hazai kézben tudjuk tartani az adók, a bérek és a rezsi meghatározását, valamint a bevándorlás elleni fellépést is” – tudatta Dömötör. Az LMP-s politikus ugyan erre nem volt kíváncsi, miként arra sem, hogy ezek „mind olyan kérdések, amelyek alapjaiban érintik az ország függetlenségét”.

Dömötör azért érezhette, hogy ez a pártpolitikai halandzsa azért kevés lesz, ezért később látszólag a lényegre tért: a „konzultációs levelek megszemélyesítését a NISZ Zrt. (Nemzeti Infokommunikációs Zrt. – a szerk), kézbesítését a Magyar Posta Zrt. végezte. Ezt követően szintén a Magyar Postán keresztül érkeztek vissza a válaszküldemények, melyeket a NISZ Zrt . munkatársai bontottak fel. A küldemények gépi feldolgozását és kiértékelését a NISZ leányvállalata, a Kopint-Datorg Kft. végezte. A kérdőívek kiértékelésére gépi, a kapcsolattartó lapok feldolgozására pedig manuális úton került sor”. S még hozzátette: „Tájékoztatom, hogy a konzultációs ívek kézbesítésével és feldolgozásával kapcsolatban az alábbi linken talál információkat: https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/”

Azt hittük, ott tényleg van valamilyen további érdemi tartalom. Tévedtünk, mert úgy tűnik, a pofátlanságnak – arroganciának vagy ostobaságnak, esetleg cinizmusnak – nincs határa. A portálon ugyanis a következő információt találtuk: „A konzultációs levelek megszemélyesítését a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., kézbesítését a Magyar Posta Zrt. végezte. A postai úton visszaérkezett válaszküldemények felbontását a NISZ Zrt. munkatársai végzik. A küldemények gépi feldolgozását és kiértékelését a NISZ leányvállalata, a Kopint-Datorg Kft. végezte. A kérdőívek kiértékelésére gépi, a kapcsolattartó lapok feldolgozására pedig manuális úton került sor. Minden közreműködő pontos és alapos munkáját nagyon köszönjük!”. Ezt a szöveget másolta tehát át Dömötör a Hadházynak küldött válaszlevélbe.

„Sajnáljuk, hogy Ön most is csak a konzultáció intézményét támadja ahelyett, hogy állást foglalt volna a kérdésekben. Beszédes tény, hogy miközben az Ön pártja megszavazta a betelepítést támogató határozatot az Európai Parlamentben, idehaza ezt Önök elhallgatták, a választókat nem tájékoztatták erről. Nyilvánvaló ezek után, hogy ha az LMP-n múlna, megindulnának a betelepítési programok . Ezzel az LMP szembehelyezkedik a magyarok többségének véleményével” – zárta válaszát Dömötör.

Hadházy ezt sem kérdezte. Mellesleg honnan a fenéből tudja az államtitkár, hogy az LMP-s politikus nem foglalt állást ezekben a rendkívül fontos témákban, s nem küldte vissza a kérdőívet? Másfelől ez a végtelenül szervilis fiatalember megfeledkezett valamiről. Nevezetesen arról, hogy Európai Tanács elnöke hivatalos levélben erősítette meg: Orbán Viktor maga is megszavazta a kvótákat, amikor igennel voksolt a testület erről szóló határozatára.

A kormányzati konzultációs portálról az is kiderül, hogy a nagyjából 1,6 millió válaszoló – már ha tényleg ennyien voltak – több mint 99 százaléka valamennyi kérdésben a kormány szája íze szerint foglalt állást. (Csak halkan jegyezzük meg: az a választásra jogosultak körülbelül húsz százaléka.) Nyilvánvaló tehát, hogy a sok milliárdos kampány dacára csak a legelvakultabb Fidesz-hívőket sikerült mozgósítani, mert a közvélemény-kutatási adatok szerint a kormánypárt támogatóinak száma jóval meghaladja a kétmilliót. Mellesleg az is elgondolkodtató, hogy 99 százalékos szavazatarányt legfeljebb a pártállam idején tudtak elérni, amikor a választásokon kizárólag a Hazafias Népfront jelöltjeire lehetett voksolni. Csak így tovább a kádári úton! (Korábban többször foglalkoztunk már ezzel a témával, például a Nemzeti konzultáció: sérelemdíjat kérhet, ha az adatait jogellenesen külföldre továbbították, illetve A Fidesz mellényúlt: az igazi civilek eddig sem titkolták, honnan kapnak támogatást, valamint És az orvosával mikor konzultál végre Orbán? című blogbejegyzésünkben is.)

De ezen az apróságon lépjünk túl. Inkább vegyük sorra ismét, mire nem válaszolt Dömötör.

  • A beérkezett válaszok értékelése hogyan zajlott?
  • Az eredmények értékelését hányan végezték?
  • Mennyi munkaórát fordítottak erre?
  • Hogyan ellenőrizhető az eredmények hitelessége?
  • Ha már Brüsszel megállítása a cél, a konzultáció ehhez mit tett hozzá?

Vagyis semmire. De Hadházynak az arra vonatkozó kérését is figyelmen kívül hagyta, hogy biztosítsanak számára lehetőséget a visszaküldött konzultációs ívek – és az interneten beküldött válaszok – megtekintésére.

Íme, egy újabb példa arra, miként nézi a Fidesz teljesen hülyének a választókat, s hogyan üresíti ki a parlamenti ellenzék jogosítványait és magát az érdemi kommunikációt is. Észérvek helyett marad a félelemre és a gyűlöletre alapozó manipuláció. Ennek legújabb "vívmánya" a nyitóképen látható, a '30-as-'40-es évek önkényuralmi propagandáját idéző plakát.

(Fotó: 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr7312635365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása