Magyar Ügyvéd Blog

Magyar György: Nekem Somogyország az első

2018. március 05. - Magyar Ügyvéd

ke_pernyo_foto_2018-03-05_16_06_47.pngRemélem, hogy esélyt kaphatok valamennyit viszonozni mindabból, amennyit én ettől a vidéktől Zamárditól Siófokig eddig kaptam – vallja Magyar György ügyvéd, a Somogy megyei 4-es választókerület képviselőjelöltje.

– Vagy 35 éve tévedtünk először Balatonzamárdiba, s azonnal beleszerettünk, és ma már nem tudom elképzelni az életemet a Balaton nélkül. Azóta minden szabadidőnket a településen töltjük, s a három gyermekünk is itt nőtt fel. Most pedig alkalom kínálkozik arra, hogy a térség parlamenti képviselőjelöltjeként – ha megválasztanak – esélyt kaphatok valamennyit viszonozni mindabból, amennyit én ettől a vidéktől Zamárditól Siófokig eddig kaptam – vallja Magyar György képviselőjelölt.

A Balatonhoz fűződő viszonyáról egyébként az ügyvéd még egy 2014-ben készült televíziós felvételen vallott, ami ismeretei szerint soha nem kerül adásba. Abban árulta el azt is, hogy Zamárdiban a barátaival építettek egy társasházat, majd „elfelejtettek” elmenni onnan. Magyar György fontosnak tartja ugyanis, hogy mindenkinek legyen egy olyan helye, ahol megpihenhet, feltöltődhet, s akkor a saját munkájában is jobban tud majd teljesíteni. Neki Zamárdi egy ilyen kiindulási pont, ahol kikapcsolódhat, majd a munkában töltött napok után visszatérhet. Amúgy bízik benne, hogy a gyermekei és unokái is öröklik majd a térség, a tó iránti szeretetét.

S hogy mit szeretne elérni a jelölt, ha megválasztják? A Fidesz jelenlegi helyi képviselője ígért Siófoknak elkerülő utat, új városházát, uszodát és stadiont, de ezekből nem valósult meg semmi – Magyar szerint talán azért nem, mert a város élén független polgármester áll, aki igen jelentős többséggel győzte le a 2014-es önkormányzati választáson a húsz évig hivatalban volt kormánypárti jelöltet. Úgy véli, emiatt a helyieken álltak bosszút.

Az egyik célja tehát az, hogy mindebből valóság váljék: ha képviselővé választják, mindent megtesz annak érdekében, hogy elkészüljön az uszodás és sporttermeket magában foglaló létesítmény, más csak azért is, hogy a helyi iskolásokat ne Tabra kelljen utaztatni az úszásoktatás érdekében. A létesítményt különben a Siófok-kártya birtokosai is igénybe vehetnék – fél áron.

Korábban szó volt arról is, hogy Siófokon elkerülő út épül a városi utak tehermentesítése érdekében, ám ez is csak egy szép elképzelés maradt. Miként az új városháza sem épült meg, s Magyar György ezen megvalósítása érdekében is szívesen lobbizna a parlamentben.

A jelölt ugyanakkor szeretné megőrizni Siófok idegenforgalmi jelentőségét, hogy ezt a települést emlegessék a Balaton fővárosaként. Csakhogy egy Fideszhez közeli oligarcha kezébe került a kemping, s megszüntethetik a szabadstrandot, így félő, hogy akik eddig a nyaraltatásból éltek, elveszíthetik a vendégeik jelentős részét, ha a Balaton megközelíthetetlenné válik. Az ügyvéd szerint keményen fel kell lépni, hogy a tavat senkitől ne zárhassák el. De fellépne Zamárdi érdekében is, hiszen a nyári rendezvényeket onnan is egyre inkább Keszthelyre viszik, amely Orbán vejének érdekeit szolgálja, aki ott mindjárt két szállodában is érdekeltséget szerzett.

Magyar György határozott álláspontja, hogy Siófokon egy szezon ne csak negyven, hanem 365 napon át tartson. Kész programja van arra, hogy miként lehetne a várost egész éven át turisztikai célponttá tenni, vagyis hogyan lehetne szabadidős programokat biztosítani a nyári szezonon kívül is.

Amennyiben parlamenti képviselő lesz, határozottan fel kíván lépni az önkormányzati rendszer további leépítése ellen. Egyre többször beszélnek arról, hogy a Fidesz az ötezer főnél kisebb településeken helyhatóságok helyett helytartóságokat vezetne be, ahol a centrális erőtér emberei mondanák meg, mi történjék. A NER efféle kiterjesztése az ország nagy részén Magyar szerint az önkormányzatiság végét jelentené.

(Fotó: mediaklikk.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr5913717418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása