Stop Soros: az egész egy nagy ostobaság

Kétségbeesett blöff migránsügyben

2018. január 21. - Magyar Ügyvéd

sorosorba_n1.jpgAki az államhatár jogellenes átlépéséhez segítséget nyújt, bűncselekményt követ el. Ilyen egyszerű a helyzet. Ehhez képest vajon mit jelent, hogy az illegális migrációt támogató szervezeteknek e tevékenységüket be kell jelenteni, s ha illetéket fizetnek, működhetnek tovább? Ez az őrület maga!

Tovább

A Fidesz végképp bohócot csinál a jogállamból

feste_kesa_sz.jpgHihetetlen mélységekbe süllyed az hatalom, amely gazdasági szankciókkal próbálja ellehetetleníteni az ellenzékét. Nem hittük volna, hogy ez is bekövetkezhet. Erre épeszű ember egy uniós tagállamban nem gondolhatott. S hogy ebből mi fog kisülni? Tudja a fene, de az biztos, hogy ennek a velejéig romlott kormánynak belátható időn belül buknia kell.

Tovább

Negyedmillió „migráncs” él Magyarországon, de ez nem zavarja a Fideszt

meneku_ltek1.jpgTitokban befogadtunk 1300 menekültet a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára szerint, de nincs ebben semmi titok. Miként az is nyilvános adat, hogy Magyarországon negyedmillió külföldi – „migráncs” – él, jelentős részük nem uniós állampolgár. Szerencse, hogy tőlük nem fél a Fidesz.

Tovább

Pénzt tarhál a Fidesz, de az ÁSZ vajon figyeli, hogy betartják-e a szabályokat?

orba_ntarha_l.jpgA politikai szervezetek kérhetik híveik anyagi támogatását, ezzel nincs semmi baj. De a számvevők vajon olyan rigorózusan figyelik-e, hogy a Fidesz adománygyűjtő akciója során befolyó pénzt mire használják, mint amilyen szigorúan az ellenzéki pártok zsebében turkáltak?

Tovább

Magyar György: Itt már a látszatra sem ügyel senki

kosamti.jpgA politikusoknak és a hozzátartozóiknak is lehet saját vállalkozása, s ezzel önmagában nincs semmi baj. Jó lenne azonban, ha mindenki kiterítené a lapjait, és akkor nem lengené be a gyanú árnyéka például a kormánytagok, parlamenti képviselők vagy rokonaik egyes üzleti tranzakciót. 

Tovább

Választás 2018: az ellenzék pillanatok alatt kifuthat az időből

a_derszilveszter.jpgHa az államfő valóban április 8-ra írja ki a választást, február közepén kezdődik a hivatalos kampányidőszak, március első napjaiban pedig be kell jelenteni a jelölteket és az országos listákat. Mire lesz elég a még mindig egymással huzakodó pártoknak ez az alig több mint másfél-két hónap?

Tovább

Nincs esély a tisztességes választásra?

va_laszta_slogo.jpgAz EBESZ 2014-ben ajánlások sorát fogalmazta meg az akkori országgyűlési választás kapcsán. A dokumentumból kiderül, hogy a „nagyobbik kormánypárt aránytalan előnyt élvezett a korlátozó kampányszabályzás, a média politikai részrehajlása és a kormányzati és párttevékenységeket összemosó kampánytevékenységek révén”. Most mennyire lesz jobb a helyzet?

Tovább

Diploma nélküli italkereskedőből Európa díszpolgára lett

Európa alapító atyái – IV. rész

monnet.jpgDolgozott elismert üzletemberként és közgazdászként, de diplomataként és államférfiként is. Mindezt úgy, hogy sem szakképesítéssel, sem formális politikai hatalommal nem rendelkezett. Jean Monnet kizárólag saját képességeinek köszönhetően érte el azt, hogy Európa vezetői a közös célok és az együttműködés zászlaja alatt rendre felsorakoztak mögötte, s ma az Unió alapító atyái között tisztelhetjük.

Tovább

Magyar György: A pártok büntetése abszurd, jogállamban elfogadhatatlan  

magyar-gyorgy.jpgAz ÁSZ-t egyértelműen arra használják, hogy a Fidesz ellenfeleivel adminisztratív eszközökkel számoljanak le. Ez a jövő évi parlamenti választás tisztaságát is megkérdőjelezi, ezért nem kell csodálkozni azon, ha az ellenzék körében felvetődött: az EBESZ választási megfigyelőinek közreműködését kérik.

Tovább

Na, végre van egy jó hír is: megvan az egymilliomodik új magyar állampolgár

egymillio.jpgLetette az állampolgársági esküt a napokban az egymilliomodik határon túli új honfitársunk. Amennyiben a Fidesznek sikerülne rávenni őket, hogy mindannyian vegyenek részt a 2018-as parlamenti választáson, az legalább féltucatnyi mandátumot hozna a kormányoldalnak. Ha valamilyen csoda folytán szoros eredmény születne, ők akár el is dönthetnék, ki kormányozzon.

Tovább