Magyar György – 44 év a pályán

2017. szeptember 20. - Magyar Ügyvéd

kepernyofoto_2017-09-19_22_35_06.pngCelebbé válni nem szabad, az egészséges exhibicionizmus viszont vállalható – véli Magyar György ügyvéd, akit a Hír TV Riasztás című műsora ezúttal nem aktuális ügyek miatt kereste meg, hanem a pályafutásáról kérdezték.

Tovább

Most véletlenül Tarlós pártján állunk

Miért ne dönthetnének a fővárosiak a római-parti mobilgátról?

romaipart.jpgNem lehet népszavazást tartani a római-parti gátról a Fővárosi Választási Bizottság szerint, mert törvény tartalmazza, hol épülhet a védvonal. De hogy hol legyen a gát, azt csak a budapesti közgyűlés döntheti el. A főpolgármester maga is népszavazást akar erről, és ennek nem lehet jogi akadálya. A végső szót a Kúria mondhatja ki.

Tovább

Ki kinek mit nyom le a torkán?

Mi a saját bőrünkön érezzük, mit jelent a többség diktatúrája a kisebbség felett

domotor.jpgPolitikai „erőszakot vett” a jogállamiságon és az európai értékeken Dömötör Csaba államtitkár szerint „Brüsszel”, amikor minősített többséggel „lenyomták a torkunkon” a kvótahatározatot. És a Fidesz a kétharmad birtokában egyoldalúan, egyeztetés nélkül mi mindent nyomott már le a saját nemzete torkán? Kerestünk néhány példát.

Tovább

Mi lesz az elhunyt házastárs különvagyonával?

Igazságtalansághoz vezethet az öröklés, ha több kapcsolatból is született gyermek

orokles.jpgMi történik az elhunyt házastárs különvagyonával? – tette fel a kérdést blogunk egy olvasója. Ebből az özvegy végrendelet híján egy gyermekrésznyit örököl, a közös lakásból pedig akkor sem lehet kitenni, ha az volt társának magánvagyona volt, miközben annak tulajdonjoga kizárólag a gyermekekre száll.

Tovább

Kvótaügyben elmegyünk a falig és lefejeljük

Naponta milliókba kerülhet a Brüsszel elleni szabadságharc

eubirosag.jpgLehet szabadságharcot vívni Brüsszellel, s a kormány szembemehet az uniós döntésekkel, de az akár nap tízmillió forintba is kerülhet. Igaz, hol jön ez ahhoz, hogy az EU-csatlakozás óta napi kétmilliárdnyi közösségi forrás érkezett Magyarországra? Ha tartósan szembeszegülünk az uniós normákkal például a kvótaügyben, ennek egy részét akár vissza is fizethetjük.

Tovább

A Kúria szerint sem kéne mindenkit azonnal megbilincselni

Férfias játékok

bilincshelsinki.jpg

Nem jogos a bilincs használata, ha az intézkedés alá vont személy együttműködő, és semmi jelét nem mutatja annak, hogy szökni vagy ellenszegülni akarna – mondta ki a Kúria. De a rendőrség nem ért a szóból, hiszen korábban is születtek hasonló bírósági ítéletek.

Tovább

Határkerítés: mi került ezen 270 milliárdba?

A migránsellenes gyűlöletkampánnyal hiszterizált közönségnek már fel sem tűnik a közpénzek kontroll nélküli égetése

atvhatar.jpgValaki nagyon nem tud számolni, vagy átvertek minket, mert igazából semmilyen észszerű magyarázatot nem találtunk arra, hogyan sikerült 2015 óta plusz 270 milliárdot elkölteni a határvédelemre. Ha az unió ebből bármennyit hajlandó megtéríteni – ami eléggé kétséges –, biztosan fel fogja tenni ezt a kérdést.

Tovább

Tényleg a választási szabályok rosszak, vagy csak az ellenzék tehetetlen?

agora.jpgEgy arányos és igazságos választási rendszerről vitatkoztak a résztvevők pénteken a Parlament épületével szemközt. Kár, hogy a Fidesz által egyoldalúan megalkotott, kifejezetten a kormányoldal számára kedvező választási törvény ellen korábban nemigen tiltakoztak. Most már valószínűleg elkésett a kezdeményezés, de a szétesett ellenzéknek egyébként sem csak a szabályokban kellene keresnie a hibát.

Tovább

Amikor a gyilkos 15 év után veszti el a hidegvérét

gyilkos.jpgNemigen volt még példa arra, hogy egy gyilkos 15 év után, pár héttel az elévülési idő lejárta előtt öntse ki a lelkét, és vallja a be a tettét, miközben semmilyen bizonyíték nem volt ellene és korábban soha nem gyanúsították. És mi történik, ha meggondolja magát és visszavonja a vallomását? Hiszen nincs meg az áldozat, nincs meg a gyilkos eszköz, de még a cselekmény helyszínét sem találják.

Tovább

Magyar György: Tudok piszkos dolgokról, de köt az ügyvédi titok

Belebukik-e az Orbán-rezsim a korrupcióba?

magyargy.jpgAz Orbán-rezsimben léteznek időzített bombák, amelyek felrobbanása nagy jelentőséggel bírna a 2018-as választás kimenetelét tekintve is – véli Magyar György, aki először a Klubrádióban, majd a Hír TV-ben is beszélt erről. A feltételezések helyett persze az ellenzéknek bizonyítékokkal kellene előállnia például a korrupcióról vagy a külföldi bankszámlákról.

Tovább