Biztosan lehet más a politika, de az erőszak nem fér bele

2018. április 14. - Magyar Ügyvéd

sallai.jpgEgészen megdöbbentő, hogy az LMP belső ügyeinek tárgyalása durva tettlegességhez vezetett. A Lehet Más a Politika eddig egészen másról beszélt. Például azt mondták, hogy Magyarország bukott politikai elitje egyetlen dologhoz ért: bármikor képesek saját érdekeiket a közérdek elé helyezni. És akkor most mi történt?

Tovább

Magyar György: A listázás borzalmas történelmi emlékeket idéz

soros2.jpgEgyértelműen a személyiségi jogokat sérti, s akár kimerítheti a rágalmazás vagy becsületsértés törvényi tényállását is az, ha valaki a „spekuláns embereiről”, tehát a vélelmezett Soros-bérencekről tesz közzé listát. Magyar György álláspontja: ez nem maradhat következmények nélkül.

Tovább

Valakinek elgurult a gyógyszere: nem lehetne 65 méternél magasabb épület Magyarországon

parlament.jpgA legmagasabb épület Magyarországon 65 méter magas lehet – ezt javasolja az építési törvényhez benyújtott módosító indítványában a kormány. Vajon belegondoltak: a tervezet szerint a Parlament, a Szent István-bazilika vagy a Mátyás-templom sem épülhetett volna meg?

Tovább

Orbánéknál a húsvét is csak a migráncsozásról szól

orba_nviki.png

A magát kereszténynek valló kormány tagjai a húsvéti ünnepet is csak a gyűlöletkeltésre használták fel. Helyettük is mélyen szégyelljük magunkat. Ferenc pápa különben nagyszerdán azt üzente: „a hamis keresztények rosszul végzik”.

Tovább

Magyar György: Az LMP még meg is nehezíti az ellenzék dolgát

ke_pernyo_foto_2018-03-31_17_28_28.pngAz ellenzék most felesleges vitákba bocsátkozva fecsérli el az energiáit, ahelyett, hogy belátnák: túl kellene lépni végre a pártérdekeken. Vagyis meg kellene nevezni mindenütt a legesélyesebb egyéni jelölteket, listán pedig szavazzon mindenki a számára legkedvesebb politikai erőre.

Tovább

Az eltűnt ajánlóívek miatt kiszabott bírságokat az idén sem fogja behajtani senki

ke_pernyo_foto_2018-03-25_17_01_25.pngMindössze néhány választókerületet tekintettünk át, s máris kiderült, hogy például az Oxigén Pártnak hét és fél milliós büntetést kellene fizetnie, mert nem számolt el az ajánlóívekkel. De az Élhetőbb, Boldog Magyarországért Párt márt 24 milliónál tart. És csak hat körzetet vizsgáltunk.

Tovább

Hamis ajánlóívek: állami adatbázisokból szivárogtak ki személyes adatok?

ke_pernyo_foto_2018-03-23_16_59_38.pngEgyetlen párt ajánlóívét sem írta alá, de három jelölőszervezet ívén is szerepel a neve Évának, blogunk egyik olvasójának. Árok Kornél egykori tűzoltó-szakszervezeti vezető, bohócforradalmár pedig tucatnyi párt jelöltjét ajánlotta – de igazából egyet sem. Mindketten rendőrségi feljelentést tettek. Csak azt tudjuk javasolni, mindenki tájékozódjék a helyi választási irodánál, nem éltek-e vissza kamupártok a nevükkel, s ha igen, forduljanak a rendőrséghez.

Tovább

Kampányban hazudni az AB szerint is szabad – de legalább mindenki tudja, kitől mire számíthat

lebonta_s1.jpgNincs azzal nagy baj, ha a választási kampány során a pártok például a politikai ellenfeleik lejáratása érdekében nyilvánvaló ostobaságokat, hamis állításokat fogalmazhatnak meg. Így legalább mindenki számára világossá teszik, hogy ha parlamenti többséghez jutnak, mire lehet számítani tőlük.

Tovább

Aki fideszes ajánlóíveken szereplő személyes adatokat adott ki, bűncselekményt követett el

magyarta_rgyal.jpgAz ajánlóív közokirat, s ha valaki hamis adatokat tartalmazó íveket ad le, az választási csalás és közokirat-hamisítás, s ezért akár négy és fél évet is lehet kapni. De az sem úszhatja meg büntetlenül, aki a saját pártja ajánlóívet – vagy azok másolatát – átadja másnak, hogy neki is meglegyen a képviselőjelöltté váláshoz szükséges ötszáz aláírás.

Tovább

Magyar György: Március 15-ének nem Orbán gyűlöletkeltő kampányáról kellett volna szólnia

szabadsa_ghi_d.jpgSzívből remélem, hogy Orbán Viktornak ez volt az utolsó alkalma arra, hogy kormányprogram meghirdetése helyett csak a gyűlöletre alapozza a kampányát. Lehet, hogy bértüntetőkkel még meg tudta tölteni a Kossuth teret, de én azt gondolom, a választók kellő bölcsességgel döntenek, és kimondják: köszönik, de ebből nem kérnek tovább. Lehet, hogy kevesebben voltunk a Szabadság hídnál, mint ők a lengyel barátaikkal a Kossuth téren, de április 8-án mi leszünk többen.

Tovább