Aki fideszes ajánlóíveken szereplő személyes adatokat adott ki, bűncselekményt követett el

2018. március 16. - Magyar Ügyvéd

magyarta_rgyal.jpgAz ajánlóív közokirat, s ha valaki hamis adatokat tartalmazó íveket ad le, az választási csalás és közokirat-hamisítás, s ezért akár négy és fél évet is lehet kapni. De az sem úszhatja meg büntetlenül, aki a saját pártja ajánlóívet – vagy azok másolatát – átadja másnak, hogy neki is meglegyen a képviselőjelöltté váláshoz szükséges ötszáz aláírás.

Tovább

Magyar György: Március 15-ének nem Orbán gyűlöletkeltő kampányáról kellett volna szólnia

szabadsa_ghi_d.jpgSzívből remélem, hogy Orbán Viktornak ez volt az utolsó alkalma arra, hogy kormányprogram meghirdetése helyett csak a gyűlöletre alapozza a kampányát. Lehet, hogy bértüntetőkkel még meg tudta tölteni a Kossuth teret, de én azt gondolom, a választók kellő bölcsességgel döntenek, és kimondják: köszönik, de ebből nem kérnek tovább. Lehet, hogy kevesebben voltunk a Szabadság hídnál, mint ők a lengyel barátaikkal a Kossuth téren, de április 8-án mi leszünk többen.

Tovább

Magyar György: Vegye le végre mindenki a pártsapkát, és keresse az összefogás lehetőségét

magyaru_jabb_3.jpgA tisztességes pártvezetőknek már 2017 nyarának a végéig meg kellett volna állapodniuk az együttműködés lehetséges formáiról, ha valóban kormányváltást akarnak – állítja Magyar György ügyvéd, a Somogy megyei 4-es számú választókerület MSZP és Párbeszéd civilek által is támogatott képviselőjelöltje.

Tovább

"Zsebszerződések": a Fidesz nem a külföldi, hanem a magyar gazdákat szívatta meg

Az új földesurak

gazda_k.jpgA mezőgazdasági földterületek haszonélvezetére vonatkozó magyar szabályozás sérti az uniós jogot – állapította meg az Európai Unió Bírósága. Csakhogy ez azt a csaknem százezer magyar állampolgárt nem vigasztalja, akinek a haszonélvezeti jogát a törvény erejénél fogva szintén törölték. A külföldieket a magyar államnak kártalanítania kell, a magyarokkal viszont nagyon kiszúrtak.

Tovább

„Aki a demokráciában alszik, könnyen a diktatúrában ébredhet”

magyarfoto_1.jpg„Ami most van, már nem is a Kádár-korszakot idézi, amikor az volt a jelszó, hogy aki nincs ellenünk, az velünk van. Most ez úgy van, hogy aki nincs velünk, az egyszerűen nem létezik” – ezt Dés László zeneszerző nyilatkozta tavaly nyáron.

Tovább

Megint annyi pártlista lehet, mint égen a csillag

va_laszta_slogo.jpgAz egyelőre nem végleges statisztika szerint – ha csak a választási bizottságok nem tagadják meg tömegesen a jelöltek nyilvántartásba vételét –12 pártnak máris lehet esélye arra, hogy az április 8-i parlamenti választásra országos listát állítson. Van még néhány, amelynek csak pár körzetben kell jelöltet állítania ahhoz, hogy teljesítse az ehhez szükséges feltételt. A jövő héten kiderül, lesz-e olyan hosszú a listás szavazólap, mint 2014-ben.

Tovább

Ki is akar skorpiót zabáltatni velünk? Nem Soros, mert van erre egy brüsszeli rendelet

Fazekas miniszternek tényleg nem kell mindent tudnia

fazekas.jpgA földművelésügyi miniszter azt vizionálta egy csepeli lakossági fórumon, hogy a migráncsok az étkezési szokásainkat is megváltoztatnák, de gyorsan tisztázta: mi csúszómászót, rovart nem eszünk. Pedig ha a keresztény Európa értékrendjét az étkezés tekintetében is fellazítja a másság, szerinte elveszítjük az igazodási pontot. Egy uniós rendelet viszont azt mutatja, az egész EU már is el veszítette ezt az igazodási pontot.

Tovább

A Fidesz elsiette az ajánlásgyűjtést – hogy lesz ebből új Kubatov-lista?

ke_pernyo_foto_2018-02-23_17_04_45_1.pngEgyetlen nap alatt összeszedték a fideszes jelöltek az április 8-i választáson való induláshoz szükséges számú ajánlást. De talán elsiették, mert a hivatalos íveken a jelöltek nyilvántartásba vétele után már nem gyűjtetnek további aláírásokat, bár még mindig több mint egy hét lenne arra. Ennek ellenére azt ígérik, folytatódik az aláírásgyűjtő kampány, de vajon milyen íveken, s bejelentették-e az adatkezelést az adatvédelmi hatóságoz?

Tovább

„Nem szeretnék bohóccá válni”

magyarmszp.jpgLegfőbb céljának a megölt jogállam helyreállítását tekinti Magyar György, s miután elég sokat beszélt erről, nem térhetett ki a siófoki választókörzet civil aktivistáinak felkérése elől. Az MSZP és a Párbeszéd is tudomásul vette, hogy helyben őt akarják, s a két párt egyéni képviselőjelöltje lesz az április 8-i parlamenti választáson. Jelezte azonban: nem mindenáron.

Tovább