Kirúgták a tolmácsokat, mert nem gyűlölték eléggé a migránsokat

2017. augusztus 14. - Magyar Ügyvéd

menekultek.jpg

Újabb kútmérgező akcióba fogott a Magyar Idők: a kormányszócső szerint a bíróság nem akarta foglalkoztatni tolmácsként a Migration Aid International társigazgatóját, mert állítólag nem képes pártatlanul fordítani. A lap szerint a menekültügyi hivatal is tíz fordítótól megvált, mert helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont migránsoknak. Ez az egész értelmezhetetlen, viszont a kormány által generált összeesküvéselméletbe jól illeszkedik.

Tovább

Magyar György: A hatalom fél, ha még a korlátozott nyilvánosságot sem viseli el

kepernyofoto_2017-08-10_14_36_59.png
Az összes plakátot betiltaná Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, de a hatalom nyilvánvalóan fél, ha még azt sem viseli el, hogy a plakátpiac egy része még nem került kormányhoz közeli vállalkozók tulajdonába – hangzott el az ATV A nap híre Havassal című műsorában szerdán.

Tovább

Plakátháború: aki jogsértést észlel, tegyen feljelentést

 kepernyofoto_2017-08-10_9_33_48.png

Ha egy állampolgár vagy akár egy vállalkozás azt észleli, hogy valami nincs rendben, a leghelyesebben akkor jár el, ha az eset kivizsgálását az illetékes hatóságokra bízza. Vagyis: feljelentést tesz – ez Magyar György ügyvéd álláspontja annak kapcsán, hogy a 2010-es parlamenti választás idején a Fidesz a kampányplakátjainak egy részét nem fizette ki.

Tovább

Rendőri intézkedés közben meghalt egy ember, de a hatóság tényleg nem kíváncsi rá, mi történt?

rendorsegi-bilics.jpg
A napokban igazoltatás közben meghalt egy 57 éves férfi, de az ügyészség szerint nincsenek bűncselekményre utaló jelek. Egy tanú viszont állítja, hogy az áldozat többször jelezte, rosszul érzi magát, az egyenruhások viszont csak gúnyolódtak rajta, mondván, biztosan szimulál. Ha ez igaz, a rendőröket az intézkedés jogszerűségétől függetlenül felelősségre kell vonni.

Tovább

Illetéktelen kezekbe kerültek az adatai? Követeljen sérelemdíjat!

bubi.jpgA személyiségi jog megsértése esetén mindenképpen jár sérelemdíj, s ehhez elég lehet, ha például egy szolgáltató hibájából a személyes adataink illetéktelen kézbe kerülnek. Ez még sokba kerülhet a bukott e-jegyrendszert és a MOL Bubi rendszert üzemeltető BKK-nak.

Tovább

Lehet, hogy Soros megvette a Jobbikot, az LMP-t és az MSZP-t is?

nsz.jpg
Ez már talán a vég: Németh Szilárd rezsibiztos szerint a Jobbik, az LMP és az MSZP is a Soros-hálózat hazugságkampányának részeként akarta összehívatna az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülését. De a Fidesz nem hagyja – fogalmazott –, hogy az ellenzék Soros megrendelése alapján rángassa a parlamentet és annak bizottságait.
 

Tovább

Elvileg az országon átbuszoztatott összes menedékkérőt vissza kéne vennünk

Már most biztosan tudható, hogy menekültügyben megsértettük az EU-jogot

mardini_copy.jpg

Horvátország felelős mindazon személyek menedékkérelmének elbírálásáért, akiket a 2015-2016-os migrációs válság idején tömegesen beengedtek Szerbia felől, s akiket azután a szlovén határhoz szállítottak – mondta ki az Európai Unió Bírósága. Magyarország hasonlóképpen cselekedett…

Tovább

Tényleg az aránytalan erőszak teszi férfiassá a rendőrt?

babafoglalas.jpgAkciófilmbe illő módon törték rá a rendőrök egy családra az ajtót, hogy egy egyéves gyereket állami gondozásba vegyenek. Hangosan ordibálva, fegyvert szegezve rontottak be a lakásba, s a félmeztelen apát a földre teperték, a kisfiút szorongató anyát pedig rángatták. Vajon mikor csap át a határozott fellépés megtorlásba?

Tovább

Ereszd el a hajam!

A külföldön garázdálkodó hazánkfiát is utolérheti a magyar törvény

hajtepes.jpgAki magyar állampolgárként külföldön követ el bűncselekményt, az a tettéért a hazai jog szerint is felel. A bálványosi szabadegyetemen a kormányfő beszédét sípolással zavaró nőt egy magyar fotós a hajánál fogva rántotta a földre, ami első pillantásra bűncselekménynek tűnik. Csak a magyar hatóságokon múlik, hogy indítanak-e ellene büntetőeljárást. A hatályos szabályok szerint ennek nincs akadálya.

Tovább

Lehet akár büntetőjogi következménye is a BKK-botránynak

A rendőrség egyelőre rossz irányba indult el

ejegy_1.jpgAlaposan meghurcolták azt a fiút, aki ötven forintért vett elektronikus havi bérletet a BKK rosszul sikerült webes boltjában. Bár azonnal jelezte a hibát, a szolgáltatást fejlesztő T-Systems feljelentést tett. Egyelőre csak a fiú lett gyanúsított, s nem azok, akik felelősek azért, hogy havi több mint húszmillióért használhatatlan rendszert hoztak létre.

Tovább