A momentumos Pencz András nagyon megszívathatja Budafokot

2017. május 23. - Magyar Ügyvéd

pencz_copy.jpgEgészen elképesztő, de a budafoki önkormányzatnál alapvető jogi ismereteknek is híján vannak. Ha kicsit tájékozódnak, Pencz Andrástól, a Momentum aktivistájától békében is megválhattak volna, s akkor a fiatalember, aki a polgármesteri hivatalnak dolgozott, nem fordulhatna az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz. Amennyiben a jogszabályokban foglalt feltételekkel válnak meg tőle, nincs cirkusz.

Tovább

Magánnyugdíjpénztárak: harc az utolsó leheletig

manyup.jpgEgy olvasónk a magánnyugdíjpénztári járadékszolgáltatással kapcsolatos joghézag miatt fordult hozzánk. Arra hívta fel a figyelmet, hogy maga manyup-tag maradt, de semmilyen formában nem juthat hozzá a pénzéhez. A megtakarítását egy összegben nem lehet kifizetni neki, de a hiányzó szabályozás okán járadék formájában sem kaphat egyetlen fillért sem. Tényleg csak akkor tarthatja meg a spórolt pénzét, ha meghal?

Tovább

Diktátorokkal haverkodik Orbán – ha már mások nem állnak szóba vele

 

orbanpeking.jpgA demokráciát hírből sem ismerő figurákkal haverkodott Orbán Viktor nemrégiben Pekingben. Például egy igazi kínai kommunista káderrel. De Putyin, Erdoğan és Lukasenko sem jobb nála, mert aki nem ért velük egyet, gyorsan börtönben találja magát. Rosszabbik esetben meg a halottasházban.

Tovább

Még várni kell a drogliberalizációra

Nálunk továbbra is büntetik a fogyasztót

kender_1.jpg
Legalizálná a marihuána fogyasztását a független Fodor Gábor. Ezt egyelőre ENSZ-egyezmények nem teszik lehetővé, de a javaslatból nyilván azért sem lesz semmi, mert a Fidesz leginkább büntetni szeret. Amíg a rendőrök a füvező gimnazistákat hajkurásszák, nagy tételben zajlik a kokain és a heroin csempészete.

Tovább

Tudta, hogy a BM-nek eddig szóvivője sem volt?

bm.jpgA belügyminisztereknek valamiért most jutott eszébe, hogy az állománytáblában nincs sajtófőnöki és szóvivői poszt. Nekünk nem hiányzott egyik sem. De ha a szóvivő feladata tényleg csak annyi lesz, hogy szakszerűen és hatékonyan közvetítse a tárca nyilvánosságnak szánt közleményeit, továbbra is nélkülözni tudjuk ezt a beosztást.

Tovább

Tízezer vagy csak 15 voltot vezetnek a migránselhárító kerítésbe?

Honecker is elégedetten csettintene a műszaki határzár láttán

kerites1.jpgNemigen tudni miért, de a belügyi tárca nem akar színt vallani arról, van-e áram, s ha igen, mekkora a magyar-szerb határra telepített kerítés mentén kifeszített drótokban. Az is eléggé homályos, magasfeszültséggel akarják sokkolni a menekülteket, vagy a rendszer csak arra jó, hogy jelezze, ha valahol hozzáértek a vezetékhez, illetve átvágták azt.

Tovább

Volt egyszer egy igazi európai

Miért nem értjük az európai integráció lényegét?

schuman.jpgRobert Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-én tette közzé nyilatkozatát, amely arról szólt, hogy a történelmi riválisok közötti háború elkerülése érdekben hozzanak létre egy nemzetek feletti szervezetet. Ebből nőtt ki később az Európai Unió. Május 9-ét Európa-napként ünneplik az EU-ban, a magyar parlamentben viszont egy szót sem vesztegettek rá. Pedig aki csak a könnyen megszerezhető uniós támogatások forrásaként tekint az EU-ra, soha nem fogja megérteni az európai integráció lényegét.

Tovább

Nem érdemes rángatni az újságírókat

A sajtó megrendszabályozásának technikái a mai Magyarországon

szabo.jpgAmennyiben a 444.hu újságíróját tényleg tettlegesen tartották távol egy nyilvános rendezvénytől, s a mobiljáról valóban kitöröltek fényképeket, az elkövető halmazati büntetésként akár négy és fél év börtönt kaphat. Ez persze csak az elvi felső határ, de azért egy felfüggesztett szabadságvesztés kinézhet. Már ha mindez valóban megtörtént.

Tovább

Bayer nem követett el bűncselekményt, egyszerűen csak egy gyáva provokátor

zsoltika.jpgHa egy kormánypárti propagandista azt hangoztatja, hogy „taknyukon és a vérükön” kell a kormánnyal egyet nem értőket kirángatni valahonnan – például egy országgyűlési bizottsági ülésről – és „szanaszét kell verni a pofájukat”, az a ma hatályos szabályok szerint nemigen lehet bűncselekmény. Ez egyszerűen csak primitív és gyáva bunkóság, és ha párttársai nem határolódnak el tőle, osztoznak vele a politikai felelősségben.

Tovább

Orbán nagygéci röfikkel barátkozott, és az EU eszébe sem jutott

Ha sikerül megállítani Brüsszelt, mit fognak lopni az urak?

malacka.jpg

Minden egyes német polgárnak évi legalább 150 eurójába kerül, hogy az új tagállamokat a gyűlölt Brüsszel támogathassa. Az egy magyarra jutó száz eurós uniós befizetés viszont háromszor annyit fial nekünk. Ennek egy részét a kormányfőhöz közeli üzletemberek lenyúlják. Utálkozzunk vagy mondjunk inkább köszönetet?

Tovább