Magyar Ügyvéd Blog

Lehet, hogy Soros megvette a Jobbikot, az LMP-t és az MSZP-t is?

2017. július 30. - Magyar Ügyvéd

nsz.jpg
Ez már talán a vég: Németh Szilárd rezsibiztos szerint a Jobbik, az LMP és az MSZP is a Soros-hálózat hazugságkampányának részeként akarta összehívatna az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülését. De a Fidesz nem hagyja – fogalmazott –, hogy az ellenzék Soros megrendelése alapján rángassa a parlamentet és annak bizottságait.
 

A Fidesz-KDNP nem vesz részt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfőre összehívott ülésén – közölte Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke vasárnap az MTI-vel. Németh – aki egyben a bizottság alelnöke is – azt mondta, a témák alapján az ülést valójában Soros György hívatta össze, és a „napirendi rágalmak” a Soros-hálózat hazugságkampányán alapulnak.

A testület szocialista elnöke, Molnár Zsolt korábban azt mondta: a hétfőre összehívott ülésen többek között a vizes világbajnokság tapasztalatai, tehát az azeri wifi-ügy, valamint az orosz-szerb humanitárius központ dolga – ami állítólag magyar civil szervezetek is érinthet – kerül napirendre. Emellett tájékoztatást kérnek a Politico című lapban megjelent információról – erre mások mellett Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja is felhívta a figyelmet –, amely szerint a NATO Magyarországgal nem szívesen osztja meg az érzékeny információkat az orosz titkosszolgálatok itteni tevékenysége miatt.

 

„A Fidesz nem asszisztál Soros bizottsági üléséhez és Magyarország megtámadásához” – fogalmazott Németh Szilárd. A kormánypárt úgy látja – fűzte hozzá –, hogy a balliberális ellenzék a Jobbikkal egy húron pendülve, a FINA és a közönség által is minden idők legjobb vizes világbajnokságának nevezett sporteseménye ellen indított hazugságkampányt, és ehhez a nemzetbiztonsági bizottságot is fel akarja használni. Megdöbbentőnek nevezte, hogy még egy ilyen sporteseményről is a politika jut eszébe az ellenzéknek, amely nem tudja elfogadni, hogy minden erőlködésük ellenére az ország nemzetközi szinten is sikeres és biztonságos. „A Fidesz nem fogja hagyni, hogy az ellenzék Soros megrendelései szerint rángassa a magyar emberek által megválasztott Országgyűlést és annak bizottságait” – hangsúlyozta a politikus. Szerinte a nemzetbiztonsági bizottságot a migráció okozta terrorveszély miatt kellene inkább összehívni, de az a migránspolitika, amit Soros György, Brüsszel és a hazai ellenzék is képvisel, egyre nagyobb veszélybe sodorja Európát, miközben őket nem érdekli sem a kontinens, sem a magyar emberek biztonsága – legalábbis Németh így látja.

Van az ostobaságnak egy szintje, amivel nem is érdemes foglalkozni. Hogy mi most mégis reagálunk Németh Szilárd mindent alulmúló közlésére, azt kizárólag közszolgálati jelleggel tesszük. Mert talán érdemes tisztázni, miért beszélt a Fidesz tisztséghalmozó alelnöke, a párt frakciójának helyettes vezetője, nem mellesleg a birkózószövetség elnöke – és rezsibiztos – elképesztő butaságokat.

A Fidesz szavazataival alakult meg a nemzetbiztonsági bizottság

Az országgyűlési törvény szerint a parlament a „megalakulását követően létrehozza állandó bizottságait. Az állandó bizottságok feladatköre a kormányzati feladatokhoz igazodik”. Kötelező létrehozni a mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottságot, alkotmányügyi, a költségvetési, a külügyi, a honvédelemmel és a nemzetbiztonsággal, nemzetpolitikával foglalkozó állandó bizottságot.

„Az állandó bizottságok elnökének, alelnökének és tagjainak megválasztására, a személyükre vonatkozó változásra, illetve a megüresedett hely betöltésére – a képviselőcsoport-vezetőknek a független képviselők véleményét is mérlegelő indítványa szerint – a házelnök tesz javaslatot az Országgyűlésnek”. Erről a parlament vita nélkül határoz, s módosító indítványt sem lehet előterjeszteni. Tehát nagyjából a frakciók döntik el, kit hová delegálnak.

De nem bárkikről, hanem a polgárok által megválasztott képviselőkről van szó, s legyen akármilyen rossz is a választási törvény, ők mindannyian esküt tettek. A nemzetbiztonsági bizottság tagjainak esetében a törvény még szigorúbb feltételt támaszt: a testület „tagjának csak az az országgyűlési képviselő választható meg, aki tekintetében elvégezték az e törvényben meghatározott nemzetbiztonsági ellenőrzést”.

Szóval nem elég, hogy valaki felesküdött az alkotmányra, hanem az arra hivatott szervek vizsgálják azt is, hogy az „állami élet és a nemzetgazdaság jogszerű működéséhez szükséges, valamint – amennyiben indokolt – a nemzetközi kötelezettségvállalásokból fakadó biztonsági feltételekkel összefüggésben, a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személlyel kapcsolatosan nemzetbiztonsági kockázat megállapítható-e”. Ha igen, az érintett nem lehet tagja a nemzetbiztonsági bizottságnak.

Ügynökök minden bokorban

Németh rezsibiztos és főbirkózó szerint nem lehet hagyni, hogy az „ellenzék Soros megrendelései szerint rángassa a magyar emberek által megválasztott Országgyűlést és annak bizottságait”. Ezzel egyértelműen azt üzeni, hogy egyes, az alkotmányra – bocsánat, a fideszes alaptörvényre – felesküdött képviselők idegen érdeket szolgálnak. Ezt tényleg nem lehet hagyni – érzékelteti –, mert aki a magyar származású milliárdos kottájából játszik, az elárulja a saját hazáját.

„Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – ez olvasható a Btk.-ban.

Eddig persze a Fidesz kommunikációs verőembere nem megy el, csak sunyi módon annyit sugall, hogy mindenki nemzetáruló, akinek baja van a Fidesz-kurzus nem egyszer meglehetősen vitatható intézkedéseivel. Nem érvel, hanem megbélyegez. Nem ezt magyarázza, miért nem lett volna baj, ha egy azeri cég szolgáltatja a wifi-elérést a budapesti vizes vb, s nem arról győzködi a nagyérdeműt, hogy Magyarország és a NATO között valójában nem romlottak meg a kapcsolatok. Sok figyelmet a vélelmezett orosz kapcsolatoknak sem szentelt.

Inkább annyival intézi el a dolgot, hogy aki efféléket fecseg, az Soros-bérenc. Idegen érdekeket szolgál, így egy Magyarország elleni lejárató kampányhoz adja a nevét. Főleg, hogy az ilyen gyanús embereknek a Fidesz migráncsellenes kampánya sem tetszik.

Végül nézzük, a Fidesz ostora kiket tart nemzetárulónak. Az oroszok ügyében Molnár Zsolt Szél Bernadett-tel, az LMP társelnökökével közösen kezdeményezte a hétfői bizottsági ülést, aki maga is a nemzetbiztonsági bizottság átvilágított tagja. Mirkóczki meg nem tett egyebet, mint hivatkozott egy sokakat aggasztó, a NATO és a Magyarország közötti bizalmi válságról szóló sajtóhírre. Mindhárman tényleg Soros-bérencek? Lehet három, egymástól elhatárolódó párt három emberének ugyanaz a „gazdája”?

Ami meg a wifi-t illeti, a nemzetbiztonsági szolgálat jelzése alapján végül az Antenna Hungária Zrt. nem kötött szerződést az azeri hátterű céggel. Ami azért is érthető, mert még a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Fidesz által kinevezett elnöke, Péterfalvi Attila is a vb szervezőihez fordult ebben az ügyben. Lehet, hogy ő is Soros-ügynök?

(Fotó: 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr4212702571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása