Magyar Ügyvéd Blog

Kövér elszabadult hajóágyú, s úgy tűnik, házelnökként a parlamenti demokrácia nyílt ellensége lett

2021. november 28. - Magyar Ügyvéd

ko_ve_r.jpgAz ellenzék jelenti a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatot, amely Magyarországot ma fenyegeti – legalábbis ez következik Kövér László napokban nyilvánosságra került tavalyi beszédéből. Vagyis – ha jól értjük –, az a baja, hogy egyáltalán létezik még ellenzék. A házelnök korábbi szavai szerint ők egyébként is hazaárulók, és nem különböznek az egykori kommunista vezetőktől.

Az Országgyűlés tekintélyét milliós pénzbüntetések kiszabásával is őrző Kövér Lászlót mintha kicserélnék, amikor elhagyja az üléstermet. Miközben tízmillióval bünteti a jobbikos Jakab Pétert, mert leficsúrozta a fideszeseket. Mellesleg a házelnök összességében már olyan százmilliós bírságnál jár miközben, szemrebbenés nélkül beszél arról, hogy az ellenzék hazaáruló, és a tagjai mit sem különböznek Kun Bélától, Rákosi Mátyástól vagy Gerő Ernőtől. Akik pedig az alaptörvény lehetséges módosításáról gondolkodnak, szerinte az alkotmányos rend felforgatására uszítanak, átlépve ezzel a büntetőjog határait.

Tavaly februárban pedig – a nemzetbiztonsági szolgálatok napján – egy most, a Direkt36-nak köszönhetően nyilvánosságra került felvétel szerint azt mondta: „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik”. Majd azzal folytatta, hogy „a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Ezután kijelentette, hogy „én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”.

Kövér László ezzel alighanem a polgári demokrácia lényegét kérdőjelezte meg, bár főnöke, Orbán Viktor szintén úgy látja, a parlament működik ellenzék nélkül is. A házelnök amúgy két éve a „demokrácia salakjának” minősítette azokat, akik nem a Fidesz frakciójában ülnek. Ezért mennyi büntetés járna a T. Házban?

Az ügy – a Kövértől megszokott mocskolódáson túl – ezúttal azért is érdekes, mert a tavaly februári beszéde az Alkotmányvédelmi Hivatalban rendezett ünnepségen, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és részben korábbi vezetői előtt hangzott el. Egy olyan fórumon, amelynek résztvevői még párttagok sem lehetnek. Ehhez képest egy politikai vezető szabott iránymutatást egy politikamentes szervezetnek, mi a feladat. A házelnök úr évekkel ezelőtt a nemzetbiztonsági szakszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterként kollegáinak nevezte több ízben is a hallgatóságot, akikben kelthette akár azt a téves képzetet is, hogy a volt elöljáró „utasításáról” van szó.

Érdekes, a menekültek és a Soros-bérenc civil szervezetek ezúttal szóba sem kerültek. Hiszen a valódi nemzetbiztonsági kockázatot inkább az alkotmányos és törvényes keretek között működő ellenzéki pártok jelentik. Amúgy a házelnök a nőket sem szereti, mert „szánalommal tekintek (...) a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére.”

Kész szerencse, hogy az ellenzéket még nem lehet betiltani, bár Kövér nyilvánvalóvá tette, hogy egy részük „ápolt”, tehát szellemi fogyatékos, akik miatt nem is megy szívesen a munkahelyére. Itt tartunk az egykor ígéretesnek gondolt rendszerváltozás után harminc évvel.

Még jó, hogy Kövér házelnök a titkosszolgálatok számára egyelőre csak politikai iránymutatással szolgált, míg direkt konkrét utasításokat még nem adott. De ami késik, nem múlik!

Az ellenzék közös közleményben reagált a kikerült hangfelvételre, ebben arról írnak, hogy Kövér László a legsötétebb diktatúrákat idéző módon uszít az egységes ellenzék ellen és gyakorol politikai nyomást titkosszolgálati vezetőkre. Az ellenzék szerint Kövér szavai a Pegasus-gate közvetett bizonyítékát is jelenthetik, és úgy látják, hogy beszédével Kövér László több millió, „az Orbán-rezsimmel szemben álló magyar polgár ellen is uszít”. Az ellenzék ezért most azt követeli, hogy Kövér László adjon magyarázatot arra, „kinek a megbízásából és milyen célból tartott a totális állam kiépítésének szükségességére irányuló politikai beszédet a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői előtt, és mandátuma kiterjedt-e arra, hogy a hallgatóságot az ellenzék elleni cselekvésre biztassa”. Követelik azt is, hogy Orbán Viktor és kormánya foglaljon állást a beszéddel kapcsolatban. Az ellenzék ugyanakkor felszólította Kövér Lászlót, azonnal mondjon le.

(Fotó: Népszava /  Pavel Bologepov)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr1316767112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása