Hogyan ússzuk meg a szabálytalan parkolás miatti bírságot?

2019. február 15. - Magyar Ügyvéd

tiltottva_rakoza_s.jpgSzabálytalan parkolás miatt csaknem kéttucatnyi autóst – köztük egy mozgássérültet –jelentett fel valaki az egyik fővárosi kerületben. A rendőrség a szabálysértési eljárást megindította, és az érintett gépjárművek tulajdonosait be is idézte. Ha azonban kiderül, hogy a botcsinálta „önkéntes közlekedési rendőr” valótlan bejelentést tett, maga követett el szabálysértést.

Tovább

Magyar György: El a kezekkel a független bíróságoktól

kolonta_r.jpg

 

A bíró nem a közvélemény vagy a politikusok elvárásainak igyekszik eleget tenni, mert az ítélkezés során csak a törvényeknek és saját lelkiismeretének, meggyőződésének megfelelő döntéseket hozhat – jelentette ki Magyar György ügyvéd. Szerinte az iszapkatasztrófa ügyében is hagyják már békén a független igazságszolgáltatást.

Tovább

Ha Orbán szemet vetett a Karmelita kolostorra, a nemzeti örökség védelme nem számít?

karmelitafresko.jpgEgy 2014 szeptemberi kormányrendelet a Karmelita kolostor átalakításával kapcsolatos beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, így számos rendelkezés alkalmazását kizárták. A Miniszterelnökség épülete, az „Orbán-palota” ezért valószínűleg jogszabályok figyelmen kívül hagyásával valósulhatott meg.

Tovább

A kamupártok milliárdjai nem számítanak, a Momentum és a Párbeszéd pár tízmilliója igen?

a_sz_2.jpgMilliárdok úsztak el a 2018-as parlamenti választáson a Fidesz által kitalált kampánytámogatási rendszer miatt. A kormányoldalnak semmi nem volt drága, hogy az ellenzéket minél több kamupárt létrehozásával megossza, most pedig pár tízmillión folyik a vita. Ez eléggé nevetséges.

Tovább

Tényleg a Gundel az ország legolcsóbb kifőzdéje?

gundelorba_n.jpgSoha nem gondoltuk volna, de a világ legjobb bulija a Gundelből napi menüt rendelni. A luxusétterem 850 forintért biztosit egy főétkezést a miniszterelnök várbeli stábjának, amihez a hétköznapi halandók ennyi pénzért egy olcsó kifőzdében sem jutnak hozzá. De akkor rendeljenek ők is a Gundeltől! Vajon mivel utasítanák vissza őket?

Tovább

Nagyot tévedett az Eurostat: nálunk nem kilencven, hanem legkevesebb 340 rendőr jut százezer főre

rendo_ro_k.jpgMindössze kilencven rendőr jut százezer főre Magyarországon az Eurostat szerint, miközben az uniós átlag meghaladja a háromszázat. De ez egyszerűen nem igaz, mert elég hozzá néhány osztást elvégezni, hogy kiderüljön: ez a szám nálunk inkább a négyszázhoz közelít.

Tovább

Most már betelt a pohár – de vegyük sorra, mit öntött bele eddig a Fidesz

magyargyo_rgy1.jpgMit művelt 2010 óta a Fidesz? A teljesség igénye nélkül próbáltuk összeszedni, miért telt be egyre jobban a pohár. Vagy talán már túl is csordult, legalábbis erre enged következtetni, hogy az ellenzék körében példátlan összefogás körvonalazódik, s a civilek is egyre aktívabbnak mutatkoznak.

Tovább

A Fidesz szerint aki tüntet, az mind hazaáruló csőcselék?

A minősítésről nem a bíróságnak, hanem a társadalomnak kell ítéletet mondania

tu_nti.jpgA Gyurcsány Ferenc és a Vona Gábor féle, Soros által pénzelt csőcselék teszi romhalmazzá Budapest utcáit a Fidesz szerint. Ez nyilvánvalóan nem igaz, ezért felvetődött, hogy jogi úton kellene elégtételt venni a kormánypárti politikusokon. De hangsúlyozzuk, nem a bíróságnak, hanem a társdalomnak kell döntenie arról, hogy olyan emberek vezessék-e az országot, akik érdemi vita helyett a hazugságaikkal csak átverik az embereket.

Tovább