Bűnpártolás, hogy a tömegkatasztrófát okozó szállodahajó hatósági engedéllyel elhagyhatta az országot?

2019. június 11. - Magyar Ügyvéd

hajo_baleset.jpgA büntetőeljárás sikerét veszélyezteti, ha egy tárgyi bizonyítási eszközt „futni hagynak” – állítja Magyar György. Az ügyvéd úgy látja: a dunai tömegszerencsétlenségben részes Viking szállodahajó a vizsgálat lezárultáig nem hagyhatta volna el az országot, azt le kellett volna foglalni. Azzal összefüggésben, hogy szabadon elmehetett és időközben még kijavíthatták és eltüntethették a sérüléseit, akár a bűnpártolás gyanúja is felmerülhet.

Tovább

Hazudik a kormányszóvivő – vagy egy alternatív valóságban él

hollik.jpgA jogállamiság kérdésében a magyar kormány mindig is nagyon körültekintő volt, nyitott az egyeztetésekre, és arra, hogy meggyőzzék a vitapartnereiket – ezt nyilatkozta Hollik István kormányszóvivő. A dolog szépséghibája: a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvény szerint a kabinet által benyújtott előterjesztéseket társadalmi vitára kellene bocsátani, de erre szinte nincs példa. A szóvivő egy alternatív valóságban él?

Tovább

Előválasztás Budapesten: Magyar György szerint még bárki előtt nyitva áll a lehetőség

magyar-hadha_zy.jpgNe a pártok alkudozzanak a főpolgármester-jelölt személyéről, hanem az előválasztások eredményeként dőljön el, ki az az egyetlen hiteles jelölt, akit az ellenzék egységesen támogat – ezt hangsúlyozza Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke. A verseny nyitott: bárki jelentkezhet, aki június közepéig össze tud gyűjteni kétezer támogató aláírást.

Tovább

Ezt sütötte ki a Fidesz: sütőporral venne választókat Újbuda polgármestere

hoffmann.jpgPünkösd vasárnapja alkalmából mintegy 1600 forint értékű élelmiszercsomaggal kedveskedik Újbuda polgármestere a kerület hatvan évnél idősebb lakóinak. Ezt a kerületi lap május 22-i számában tették közzé, talán nem véletlenül most. De tényleg komolyan gondolja a Fidesz, hogy ennyi pénzért voksokat lehet vásárolni az EP-választásra? Mert más értelme nincs a dolognak.

Tovább

Magyar György a Civil Választási Bizottság elnöke

 

magyarcvb.jpgA budapesti változásért; egy zöld, élhető és modern fővárosért, a korrupciómentes, demokratikus és a budapestiek bevonásán alapuló városvezetésért elkötelezett ellenzéki pártok és civil szervezetek az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójának megszervezésére és lebonyolítására Civil Választási Bizottságot hoztak létre.

Tovább

A Kúria szerint a kormány a választási kampányban is nyugodtan hazudhat

ku_ria.jpgHivatalos papírja van róla a Kúriától a végrehajtó hatalomnak, hogy nem számít, ha a kormány egyik államtitkára a választási kampány kellős közepén megtámadja az elvileg független Nemzeti Választási Bizottság egy jogerős döntését, és az sem, ha valótlan tényállítást fogalmaz meg, amit a köznyelvben hazugságnak is hívhatunk. Czeglédy Csaba EP-képviselőjelölt mentelmi ügye kapcsán mondta ezt ki a legfőbb bírói fórum.

Tovább

Magyar György: Nem kötelező birkának lenni!

magyargyo_rgyu_jabb.jpgAz egykori szocialista tábor legvidámabb barakkja helyett a demokratikus országok közösségének legelnyomottabb barakkjává válunk, de nem kötelező birkának lenni – nyilatkozta Magyar György ügyvéd a Klubrádiónak. Szerinte széleskörű, az ellenzéki pártokra, a szakszervezetekre és a civil szerveződésekre is kiterjedő összefogással a torz választási rendszer dacára lenne esély leváltani a Fideszt.

Tovább

Nemzeti Légió: az új szélsőjobb egyenruhás csapata megint a cigányok ellen fordul?

nemzetile_gio.jpg

Még be sem jegyezték, máris jogsértésre készül a Toroczkai Lászlóhoz, illetve új szélsőséges pártjához, a Mi Hazánk Mozgalomhoz köthető Nemzeti Légió. A keddi sajtótájékoztatójukról megjelent hírek alapján az egyenruhás, paramilitáris szerveződés egyik feladata a roma bűnözés elleni fellépés lehet. Toroczkaiék különben máris szerveztek Törökszentmiklósra akciót, ahol szerintük egy „cigány klán tartja rettegésben a helyieket”. A tüntetést a rendőrség betiltotta, de azt mégis meg akarják tartani.

Tovább

Civilek írják át a kormányplakátokat: NE támogassuk Orbán Viktor programját

citylight_ok_1_ma_solat.jpg

Átírja egy civil szerveződés a kormányzati propaganda részét képező plakátokat. Ez a bírósági gyakorlat szerint belefér a véleménynyilvánítási szabadságba, de a hirdető ettől még polgári pert indíthat, ha bizonyítani tudja, hogy a gerillakampánnyal milyen kárt okoztak neki. Ezt azonban elég nehéz lenne számszerűsíteni.

Tovább

Itt már mindent lehet? Az igazságügyi államtitkár rárontott a független választási bizottságra

vo_lner_1.jpgA választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek feladata egyebek mellett a választások tisztaságának biztosítása, a pártatlanság érvényesítése. Az igazságügyi államtitkár mégis vette a bátorságot, hogy a Nemzeti Választási Bizottság egyik döntését nyilvánosan bírálja.

Tovább