Magyar György: Az előválasztás sikeres politikai innováció

2019. augusztus 18. - Magyar Ügyvéd

magyaru_gyve_d.jpgKudarcnak, bohózatnak minősítette a IX. kerületi előválasztást a kormányoldal, ami szerintük érdektelensége fulladt. A Civil Választási Bizottság elnöke szerint viszont úgy tűnik, a Fidesz tart az ellenzéktől, és a lakájmédia csak teszi a dolgát, amikor igyekszik eljelentékteleníteni mindazt, ami az önkormányzati választások előkészítése kapcsán történik.

Tovább

Hableány-katasztrófa: ki küldte halálba a koreai turistákat?

vikiing_1.jpgRossz látási viszonyok között a Dunán halálos tömegbalesetet okozó Vikingnek radarral kellett volna közlekednie. Ekkor a hídon két fő tartózkodik: a hajótípusra rendelkező hajóvezetői bizonyítvánnyal, továbbá a radarnak a hajózásban való alkalmazásában jártas második személy. Ők ketten mint csináltak, amikor halálba küldték a Hableány utasainak zömét? És mit tett a Viking testvérhajójának személyzete, amikor megállás nélkül hajtottak át a katasztrófa helyszínén?

Tovább

Lesz előválasztás Ferencvárosban – négy nap áll majd rendelkezésre a szavazásra

9_varoshaza_wikimapia_org.jpgElőválasztás lesz Ferencvárosban, de annak érvényességét nem kötik részvételi küszöbhöz, viszont az indulni kívánó kerületi polgármesterjelölteknek legalább kétszáz támogató aláírást kell bemutatniuk. A helyi előválasztási bizottság élén Magyar György ügyvéd áll, aki a főpolgármester-jelölés kapcsán felállított Civil Választási Bizottságot is vezette.

Tovább

Ez már nagyon kínos: a kormány fél éve nem tesz eleget törvényes kötelezettségének

joga_llam.jpgSzinte napra pontosan hat hónapja annak, hogy a kormány hivatalos internetes oldalán egyetlen jogszabálytervezet sem jelent meg, miközben a jogalkotásról szóló törvény szerint a kabinet által készített törvényjavaslatokat, illetve az egyes tárcák rendelettervezeteit véleményezésre közzé kell tenni.

Tovább

Btk.-módosítás: ha vétkes, a fideszes Simonka ettől még nem úszhatja meg

simonka.jpgEgyes vélemények szerint nehezebb lesz bizonyítani a Btk. legfrissebb módosítása után, hogy egy vádlott bűnszervezetben követte el a törvényszegést. Ez a változtatás elvileg érintheti a csalással gyanúsított Simonka György fideszes parlamenti képviselőt is. Ha azonban jogsértést követett el, legfeljebb a büntetési tétel mértékét érintheti, hogy bűnszervezetben vagy bűnszövetségben, esetleg társak nélkül lopta ki a költségvetésből a pénzt.

Tovább

Már pénteken felfüggeszthetik Demeter Márta mentelmi jogát – jó, ha az ellenzék tudja, hol a helye

demeterma_rta.jpgAmikor a hatalom a büntetőjoggal fenyeget, az csak arra jó, hogy félelemben tartsák az ellenzéki képviselőket, akiknek tudomásul kell venniük, hol a helyük. Demeter Márta LMP-s politikus mentelmi ügyének sietve napirendre tűzött tárgyalása is erre figyelmeztet.

Tovább

A TV2 a hírműsorában nyíltan reklámozott egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céget

kaposva_r.jpgA kormánypárti média már a látszatra – illetve a Fidesz saját médiatörvényére – sem ügyel: egy hírműsorban gátlástalanul reklámozták a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó egyik cég termékeit. A TV2 híradójából kiderült, hogy a 2Rule magyar sportmárka húsz százalékos kedvezményt ad a kaposvári Intersport Youth Fesztiválon a vásárlóknak. Ez nem hír, hanem egyértelműen termékreklám.

Tovább

Egy tömegkatasztrófa esetén miért az óvadék a kérdés, s miért nem az, hogy mit hibáztak a hatóságok a vizsgálat során?

vikingmti.jpgA legfőbb ügyész legnagyobb baja, hogy a Viking kapitányát óvadék ellenében kiengedték. Az tényleg nem zavarja, hogy a hatóságok a hajóbaleset során hibát hibára halmoztak?

Tovább

Viking-katasztrófa: mit tett a Közlekedésbiztonsági Szervezet?

vikiing.jpgValószínűleg kevesen tudják, de a légiközlekedési, a súlyos vasúti és víziközlekedési balesetek kivizsgálásában a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek is részt kell vennie. A szervezet egyelőre csak annyit közölt, hogy megkezdte a szakmai vizsgálatot.

Tovább

Ez már a mélypont: Tarlós szerint a főpolgármester-jelölteket előorvosi vizsgálatnak kellene alávetni

tarlo_sistva_n.jpgBudapest főpolgármesterét soha nem az árnyalt megfogalmazásaiért kedveltük, ha kedveltük egyáltalán. De ez ellenzéki jelöltek előorvosi vizsgálatára vonatkozó nyilatkozata a szereplésének mélypontja, mert mintha az ő mentális állapotukat vonta volna kétségbe. Ez egyszerűen elképesztő, és ezért ha valakit szakorvosi vizsgálatnak kellene alávetni, az maga Tartós István.

Tovább