A kamupártok milliárdjai nem számítanak, a Momentum és a Párbeszéd pár tízmilliója igen?

2019. január 14. - Magyar Ügyvéd

a_sz_2.jpgMilliárdok úsztak el a 2018-as parlamenti választáson a Fidesz által kitalált kampánytámogatási rendszer miatt. A kormányoldalnak semmi nem volt drága, hogy az ellenzéket minél több kamupárt létrehozásával megossza, most pedig pár tízmillión folyik a vita. Ez eléggé nevetséges.

Tovább

Tényleg a Gundel az ország legolcsóbb kifőzdéje?

gundelorba_n.jpgSoha nem gondoltuk volna, de a világ legjobb bulija a Gundelből napi menüt rendelni. A luxusétterem 850 forintért biztosit egy főétkezést a miniszterelnök várbeli stábjának, amihez a hétköznapi halandók ennyi pénzért egy olcsó kifőzdében sem jutnak hozzá. De akkor rendeljenek ők is a Gundeltől! Vajon mivel utasítanák vissza őket?

Tovább

Nagyot tévedett az Eurostat: nálunk nem kilencven, hanem legkevesebb 340 rendőr jut százezer főre

rendo_ro_k.jpgMindössze kilencven rendőr jut százezer főre Magyarországon az Eurostat szerint, miközben az uniós átlag meghaladja a háromszázat. De ez egyszerűen nem igaz, mert elég hozzá néhány osztást elvégezni, hogy kiderüljön: ez a szám nálunk inkább a négyszázhoz közelít.

Tovább

Most már betelt a pohár – de vegyük sorra, mit öntött bele eddig a Fidesz

magyargyo_rgy1.jpgMit művelt 2010 óta a Fidesz? A teljesség igénye nélkül próbáltuk összeszedni, miért telt be egyre jobban a pohár. Vagy talán már túl is csordult, legalábbis erre enged következtetni, hogy az ellenzék körében példátlan összefogás körvonalazódik, s a civilek is egyre aktívabbnak mutatkoznak.

Tovább

A Fidesz szerint aki tüntet, az mind hazaáruló csőcselék?

A minősítésről nem a bíróságnak, hanem a társadalomnak kell ítéletet mondania

tu_nti.jpgA Gyurcsány Ferenc és a Vona Gábor féle, Soros által pénzelt csőcselék teszi romhalmazzá Budapest utcáit a Fidesz szerint. Ez nyilvánvalóan nem igaz, ezért felvetődött, hogy jogi úton kellene elégtételt venni a kormánypárti politikusokon. De hangsúlyozzuk, nem a bíróságnak, hanem a társdalomnak kell döntenie arról, hogy olyan emberek vezessék-e az országot, akik érdemi vita helyett a hazugságaikkal csak átverik az embereket.

Tovább

Cirkusz az MTVA székházában: ez a jogállam újabb csődje

mtva.jpgA biztonsági őr köteles a bűncselekményen vagy szabálysértésen tetten ért személyt elfogni, s őt haladéktalanul az ügyben eljárni jogosult hatóságnak átadni – ezt írja elő a hatályos jogszabály. Akkor milyen alapon dobtak ki ellenzéki képviselőket az MTVA székházából, akik parlamenti képviselőként jogszerűen tartózkodtak ott? Ha elkövettek valamit, a rendőrséget kellett volna hívni, ha meg nem, hozzájuk sem nyúlhattak volna.

Tovább

Ha a miniszter mondja meg, ki lehet bíró, oda az igazságszolgáltatás függetlensége

parlament111.jpgSajátságos helyzetet teremt az önálló közigazgatási bíróság felállítása: az állam és a polgárai közötti jogvitákban olyan bíráknak kell majd dönteniük, akik az igazságügy-miniszternek köszönhetik a talárt, s akiknek a vezetőit a miniszter maga nevezi ki. Lehet ebben a helyzetben az igazságszolgáltatás függetlenségéről beszélni?

Tovább

Nemzeti médiaholding = nemzetstratégia, avagy milyen blöff lehet még a Fidesz tarsolyában?

orba_nszabadsajto.jpgHa a versenyhivatal nem is ellenőrizhet, de a médiatanácsnak hivatalból el kellene járnia a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány létrehozása kapcsán, hiszen a sajtópiacon olyan monopólium jött létre, amely egyértelműen korlátozza a versenyt, és sérti a sokszínű tájékoztatáshoz való alkotmányos alapjogot is.

Tovább

Az új fideszes sajtóholding az évszázad nagy átverése?

lo_rinc1.jpgEszméletlenül nagy átverés lehet a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány létrehozása, ami a rendszerváltozás óta a szabad sajtó elleni példátlan támadásnak tűnik. Mindenkitől előre elnézést kérünk, de – reményeink szerint közérthető módon – jogászkodni is fogunk.

Tovább