Végképp pusztulni hagyják a Batthyány-kastélyt? Ezek most országépítők vagy országpusztítóky

2019. március 15. - Magyar Ügyvéd

ikerva_r.jpgA parlamentnek felelős első magyar kormány első miniszterelnöke idén 170. éve adta életét ezért az országért. Talán megérdemelte volna, ha az évfordulóra – a sok egyéb múlhatatlan fontosságú kormányzati beruházás mellett – megmentik az egykori államfő pusztuló kastélyát azok, akik döntéshozóként nemcsak megtehetnék, hanem viselt hivataluknál fogva egyébként kötelesek is lennének rá.

Tovább

Az uniónak tényleg egy „törpeország” vezére diktálhat?

orba_nweber1.jpgDiktálni akar az európai porondon Orbán Viktor, mert úgy érzi, kinőtte Magyarországot, bár a Brexit utáni EU népességének is alig 2,2 százaléka lesz magyarországi lakos. Néppárti kollegája, Manfred Weber a budapesti tárgyalásai után ennek ellenére visszafogottan nyilatkozott, pedig az Európai Parlament mérsékelt jobbközép pártcsaládjában, az Európai Néppártban az egyre szélsőségesebb nézeteket valló Fidesznek vélhetően nem lenne helye.

Tovább

Magyar György: Nem kell besza(...)ni, különben el leszünk taposva

magyarbe_ke_scsaba.jpgAlapvetően az ügyészség helyzetéről kérdezték a Magyar Liberális Párt békéscsabai szervezetének rendezvényén Magyar György ügyvédet, s a mindvégig visszafogottan nyilatkozó szakembernél egyszer csak elszakadt a cérna. A független ellenőrző intézmények és a sajtó kormány alá rendelésére vonatkozó kérdésre kibukott belőle: „nem kell besza(...)ni, mert ha azt látják, hogy be vagyunk, el leszünk taposva”.

Tovább

Plakátrongálók: sok pénzbe is kerülhet a véleménynyilvánítás szabadsága

momentum.jpgHivatalosan meg sem kezdődött az európai parlamenti képviselőválasztás kampánya, de a kormány Brüsszel elleni gyűlöletkeltő plakátjait több ellenzéki párt már elkezdte átragaszthatni. Ez a bírói gyakorlat szerint a véleménynyilvánítás szabadságának részét képezi, másfelől polgári peres eljárásban esély van arra, hogy a megrongált plakátok miatt a sértett fél kártérítést igényeljen.

Tovább

Kövér – és Polt – ismét rosszul vizsgázott

Aki nem képes értelmezni a jogot, az ne töltsön be fontos hivatalt!

ko_ve_rla_szlo.jpgA fegyveres biztonsági őrség személyzete nem nyomozóhatóság, így a parlamenti képviselők mentelmi jogát sem sérthették meg – állítja Kövér László házelnök az MTVA székházában tavaly decemberben történt atrocitások kapcsán. Csak két dologról feledkezik meg: a parlamenti képviselő hivatalos személy, az őrnek pedig az általa védett létesítmény biztonságát veszélyeztető személyt a rendőrség megérkezéséig vissza kell tartania.

Tovább

Kövér kontra ellenzék: újabb strasbourgi pofonba futhat bele a házelnök

dec12.jpgJó ideje tart az éles vita arról, mit engedhet meg magának az ellenzék a parlamentben. A strasbourgi bíróság szerint molinózni lehet, ám hogy elállhatják-e képviselők az ülést vezető elnök pulpitushoz vezető útját, más kérdés. A nemzetközi bírói fórum leszögezte azt is, hogy Kövér László rendészeti jogkörben kiszabott bírságai ellen érdemi jogorvoslati lehetőséget kell biztosítani. Ennek négy éve nem sikerült megfelelni.

Tovább

Mennyit ér Magyarországon egy téves ítélettel tönkretett élet?

ballagyilkossa_g.jpgPerújítást kezdeményez majd a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egykori debreceni önkormányzati képviselő fia, akit annak ellenére is csak bizonyítékok hiányában mentettek fel, hogy időközben képbe került egy férfi, aki bevallotta: ő ölte meg az asszonyt. Ő a közelmúltban elsőfokon 15 évet kapott.

Tovább

Magyar György: A Jobbikot nem kell szeretni, de nélkülük nincs kormányváltás

magyarcivil.jpgA Mindenki Magyarországa Mozgalom – amelynek Magyar György is alapító és elnökségi tagja – azt tűzte ki célul, hogy az ellenzéki együttműködés kialakításában katalizátorként működjék közre. Az ügyvéd szerint a jelenlegi hatalmat csak úgy lehet megtörni, ha az ellenzék demokratikus keretek között visszaszerzi a jogalkotás lehetőségét, ehhez pedig – bár ezt a pártot nem kell szeretni – a Jobbikra is szükség van.

Tovább

Hogyan ússzuk meg a szabálytalan parkolás miatti bírságot?

tiltottva_rakoza_s.jpgSzabálytalan parkolás miatt csaknem kéttucatnyi autóst – köztük egy mozgássérültet –jelentett fel valaki az egyik fővárosi kerületben. A rendőrség a szabálysértési eljárást megindította, és az érintett gépjárművek tulajdonosait be is idézte. Ha azonban kiderül, hogy a botcsinálta „önkéntes közlekedési rendőr” valótlan bejelentést tett, maga követett el szabálysértést.

Tovább

Magyar György: El a kezekkel a független bíróságoktól

kolonta_r.jpg

 

A bíró nem a közvélemény vagy a politikusok elvárásainak igyekszik eleget tenni, mert az ítélkezés során csak a törvényeknek és saját lelkiismeretének, meggyőződésének megfelelő döntéseket hozhat – jelentette ki Magyar György ügyvéd. Szerinte az iszapkatasztrófa ügyében is hagyják már békén a független igazságszolgáltatást.

Tovább