Már pénteken felfüggeszthetik Demeter Márta mentelmi jogát – jó, ha az ellenzék tudja, hol a helye

2019. július 10. - Magyar Ügyvéd

demeterma_rta.jpgAmikor a hatalom a büntetőjoggal fenyeget, az csak arra jó, hogy félelemben tartsák az ellenzéki képviselőket, akiknek tudomásul kell venniük, hol a helyük. Demeter Márta LMP-s politikus mentelmi ügyének sietve napirendre tűzött tárgyalása is erre figyelmeztet.

Tovább

A TV2 a hírműsorában nyíltan reklámozott egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céget

kaposva_r.jpgA kormánypárti média már a látszatra – illetve a Fidesz saját médiatörvényére – sem ügyel: egy hírműsorban gátlástalanul reklámozták a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó egyik cég termékeit. A TV2 híradójából kiderült, hogy a 2Rule magyar sportmárka húsz százalékos kedvezményt ad a kaposvári Intersport Youth Fesztiválon a vásárlóknak. Ez nem hír, hanem egyértelműen termékreklám.

Tovább

Egy tömegkatasztrófa esetén miért az óvadék a kérdés, s miért nem az, hogy mit hibáztak a hatóságok a vizsgálat során?

vikingmti.jpgA legfőbb ügyész legnagyobb baja, hogy a Viking kapitányát óvadék ellenében kiengedték. Az tényleg nem zavarja, hogy a hatóságok a hajóbaleset során hibát hibára halmoztak?

Tovább

Viking-katasztrófa: mit tett a Közlekedésbiztonsági Szervezet?

vikiing.jpgValószínűleg kevesen tudják, de a légiközlekedési, a súlyos vasúti és víziközlekedési balesetek kivizsgálásában a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek is részt kell vennie. A szervezet egyelőre csak annyit közölt, hogy megkezdte a szakmai vizsgálatot.

Tovább

Ez már a mélypont: Tarlós szerint a főpolgármester-jelölteket előorvosi vizsgálatnak kellene alávetni

tarlo_sistva_n.jpgBudapest főpolgármesterét soha nem az árnyalt megfogalmazásaiért kedveltük, ha kedveltük egyáltalán. De ez ellenzéki jelöltek előorvosi vizsgálatára vonatkozó nyilatkozata a szereplésének mélypontja, mert mintha az ő mentális állapotukat vonta volna kétségbe. Ez egyszerűen elképesztő, és ezért ha valakit szakorvosi vizsgálatnak kellene alávetni, az maga Tartós István.

Tovább

Viking-katasztrófa: ez egy vég nélküli történet lehet?

hablea_ny.jpgA nyomozás feladata annak kiderítése, hogy ki állt az ütközés időpontjában a Viking turistahajó kormánykerekénél, amely egyszerűen legyalulta a Hableány városnéző hajót – állítja a rendőrség. A május 29-i baleset után tényleg még ezt sem tudni?

Tovább

Bűnpártolás, hogy a tömegkatasztrófát okozó szállodahajó hatósági engedéllyel elhagyhatta az országot?

hajo_baleset.jpgA büntetőeljárás sikerét veszélyezteti, ha egy tárgyi bizonyítási eszközt „futni hagynak” – állítja Magyar György. Az ügyvéd úgy látja: a dunai tömegszerencsétlenségben részes Viking szállodahajó a vizsgálat lezárultáig nem hagyhatta volna el az országot, azt le kellett volna foglalni. Azzal összefüggésben, hogy szabadon elmehetett és időközben még kijavíthatták és eltüntethették a sérüléseit, akár a bűnpártolás gyanúja is felmerülhet.

Tovább

Hazudik a kormányszóvivő – vagy egy alternatív valóságban él

hollik.jpgA jogállamiság kérdésében a magyar kormány mindig is nagyon körültekintő volt, nyitott az egyeztetésekre, és arra, hogy meggyőzzék a vitapartnereiket – ezt nyilatkozta Hollik István kormányszóvivő. A dolog szépséghibája: a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvény szerint a kabinet által benyújtott előterjesztéseket társadalmi vitára kellene bocsátani, de erre szinte nincs példa. A szóvivő egy alternatív valóságban él?

Tovább

Előválasztás Budapesten: Magyar György szerint még bárki előtt nyitva áll a lehetőség

magyar-hadha_zy.jpgNe a pártok alkudozzanak a főpolgármester-jelölt személyéről, hanem az előválasztások eredményeként dőljön el, ki az az egyetlen hiteles jelölt, akit az ellenzék egységesen támogat – ezt hangsúlyozza Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke. A verseny nyitott: bárki jelentkezhet, aki június közepéig össze tud gyűjteni kétezer támogató aláírást.

Tovább

Ezt sütötte ki a Fidesz: sütőporral venne választókat Újbuda polgármestere

hoffmann.jpgPünkösd vasárnapja alkalmából mintegy 1600 forint értékű élelmiszercsomaggal kedveskedik Újbuda polgármestere a kerület hatvan évnél idősebb lakóinak. Ezt a kerületi lap május 22-i számában tették közzé, talán nem véletlenül most. De tényleg komolyan gondolja a Fidesz, hogy ennyi pénzért voksokat lehet vásárolni az EP-választásra? Mert más értelme nincs a dolognak.

Tovább