Egyértelműen Tarlós mellett kampányolt a Kormányinfón egy miniszter, de ezzel tényleg nincs semmi baj? Majd a Kúria megmondja

2019. szeptember 19. - Magyar Ügyvéd

gulya_sg.jpg

Nem gond a Nemzeti Választási Bizottság szerint, ha egy miniszter beszáll a választási kampányba, és nyilvánvalóvá teszi: Tarlós István azért lehetett eredményes főpolgármester, mert együttműködött a kormánnyal. Az, hogy „Karácsony Gergely erre láthatóan és előre rögzítetten nem képes, ez semmi mást nem bizonyít, mint hogy ő alkalmatlan a főpolgármesteri tisztségre” – jelentette ki a múlt heti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az ügy a Kúrián folytatódik.

Tovább

Választási ügyekben a büntetőeljárás csak a végső lehetőség

zseb1.jpgRongálás miatt büntetőeljárást indítottak Szolnokon, mert néhány ellenzéki aktivista átragasztotta a helyi fideszes polgármesterjelölt plakátjait. Ez sajnos szinte bevett gyakorlat – mindkét oldalon. A VIII. kerületben – ahol ugyancsak történhetett valami hasonló is – viszont azért kezdeményeztek nyomozást, mert az ottani ellenzéki kampánystáb állítólag visszaélt a személyes adatokkal.

Tovább

Magyar György: Nem kellene megalapozatlan feltételezésekre alapozva nyomozást elrendelni

magyarkomlo_di1.jpgEgy fotó alapján nemigen lehetne büntetőeljárást folytatni – szögezte le Magyar György a VIII. kerületi állítólagos választási visszaélések kapcsán. Mellesleg szinte példa nélküli, hogy egy újságcikkre hivatkozva tett feljelentés alapján a rendőrség már másnap nyomozást rendel el.

Tovább

Magyar György lesz az ellenzéki delegált a Fővárosi Választási Bizottságban

magyarcivil_2.jpg

Politikai szerepet már nem vállalna, hiszen „túlkoros” lett, de megtiszteltetésnek tekinti Magyar György, hogy az ellenzéki oldalon bíznak benne, és őt delegálják a Fővárosi Választási Bizottságba – erről maga az ügyvéd beszélt az ATV Civil a pályán című műsorában.

Tovább

Hableány-katasztrófa: a közvélemény találgatások helyett érdemi információkat vár

hablea_ny1.jpgJó lenne, ha végre a hatóságok szolgálnának érdemi információkkal a Hableány hajó katasztrófája ügyében, mert a sajtóban megjelent – nem feltétlenül megalapozott – hírek nem kis részben csak a közvélemény félrevezetésére alkalmasak – véli Magyar György ügyvéd.

Tovább

Magyar György: Engem a TV2 cenzúrázott ki

tv2.jpgAz állami televízió a „pártatlan” hírműsorába boldog nyugdíjasokat keres, akik örülnek a rezsiutalványnak. A kormány számára kellemetlen embereket – engem sem – évek óta nem szólaltattak meg, így nincs ebben semmi meglepetés. De hogy a TV2 egy jogi szakmai kérdés kapcsán tett nyilatkozatomat is kicenzúrázta, az már azért megdöbbentő.

Tovább

Rezsiutalvány: az önkormányzati választás előtt tényleg kilencezer forinttal venné meg a nyugdíjasokat a kormány?

rezsi_1.jpgVajon van-e épeszű magyarázat arra – az önkormányzati választások közeledtétől eltekintve –, hogy valószínűleg milliárdos költséggel kilencezer forintos rezsiutalványt küldjön a kormány a nyugdíjasoknak? Ennek beváltása igen bonyolult, és arról már ne is beszéljünk, hogy ez mindenkinek alanyi jogon jár, miközben a nyugdíjasok kétharmada az átlagosan 130 ezer forintos ellátást sem kapja meg.

Tovább

A jogerős bírósági ítélet tényleg nem számít?

u_szo_k.jpgÚgy tűnik, a törvény előtt vannak egyenlők és egyenlőbbek. Egy közpénzekből működő cég tényleg azt csinál, amit akar, s nem számít a jogerős bírósági verdikt sem? Valóban senki nem szégyelli magát, hogy van egy állami tulajdonú kft., amely az úszó vb. kapcsán egyszerűen nem hajlandó a közpénzek elköltésével elszámolni?

Tovább

Magyar György: Az előválasztás sikeres politikai innováció

magyaru_gyve_d.jpgKudarcnak, bohózatnak minősítette a IX. kerületi előválasztást a kormányoldal, ami szerintük érdektelensége fulladt. A Civil Választási Bizottság elnöke szerint viszont úgy tűnik, a Fidesz tart az ellenzéktől, és a lakájmédia csak teszi a dolgát, amikor igyekszik eljelentékteleníteni mindazt, ami az önkormányzati választások előkészítése kapcsán történik.

Tovább

Hableány-katasztrófa: ki küldte halálba a koreai turistákat?

vikiing_1.jpgRossz látási viszonyok között a Dunán halálos tömegbalesetet okozó Vikingnek radarral kellett volna közlekednie. Ekkor a hídon két fő tartózkodik: a hajótípusra rendelkező hajóvezetői bizonyítvánnyal, továbbá a radarnak a hajózásban való alkalmazásában jártas második személy. Ők ketten mint csináltak, amikor halálba küldték a Hableány utasainak zömét? És mit tett a Viking testvérhajójának személyzete, amikor megállás nélkül hajtottak át a katasztrófa helyszínén?

Tovább