Magyar Ügyvéd Blog

Magyar György a Civil Választási Bizottság elnöke

2019. május 23. - Magyar Ügyvéd

 

magyarcvb.jpgA budapesti változásért; egy zöld, élhető és modern fővárosért, a korrupciómentes, demokratikus és a budapestiek bevonásán alapuló városvezetésért elkötelezett ellenzéki pártok és civil szervezetek az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójának megszervezésére és lebonyolítására Civil Választási Bizottságot hoztak létre.

A Civil Választási Bizottság (CVB) célja, hogy ősszel Budapesten a lehető legszélesebb körű ellenzéki együttműködés álljon szemben a Fidesz jelöltjével, Tarlós Istvánnal és a NER-el. A CVB elnöke a tagok felkérése alapján dr. Magyar György ügyvéd.

A CVB tagjai:

 • Civilek a demokráciáért
 • Mindenki Magyarországa Mozgalom
 • Számoljuk együtt!
 • Nyomtass te is!
 • aHang
 • Oktogon Közösség
 • Állampolgárok a Centrumban Egyesület
 • Karácsony Gergely
 • Puzsér Róbert
 • MSZP
 • Párbeszéd
 • Demokratikus Koalíció
 • Jobbik
 • Momentum
 • LMP
 • Szolidaritás Mozgalom

A CVB célja, hogy a budapesti választópolgárok a lehető legnagyobb számban vegyenek részt a főpolgármester-jelölti előválasztáson, szavazatukat személyesen és online, több budapesti helyszínen, külső beavatkozástól védetten, szigorú adatvédelmi szabályoknak megfelelően adhassák le. E munka technikai, technológiai és logisztikai feltételeinek biztosítását a CVB civil tagjainak vezetésével a CVB civil közössége látja el, az aHang biztosítja a szervezési munka hátterét, a további résztvevők pedig támogatják ennek megvalósulását. A feltételek biztosításáról az egyeztetések hetek óta zajlanak, a még megmaradt nyitott kérdéseket a CVB tagjai, a civil szervezetek közvetítő szerepét elfogadva, közös céljaik szem előtt tartásával rendezik.

A CVB munkájában résztvevő két főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert egyetértenek abban, hogy Budapest jelenlegi vezetésének koncepciótlansága és elvtelen szolgasága óriási károkat okoz a budapestieknek. Ezért készek arra, hogy alternatívát adjanak a budapestieknek, és egy tisztességes és méltányos előválasztás keretében a budapestiek döntésére bízzák, melyikük legyen az ellenzéki együttműködés keretében Tarlós István kihívója.

Karácsony Gergely leszögezte, hogy álláspontja szerint az előválasztás akkor szolgálja célját, a hatalom embereinek leváltását, egy élő és élhető Budapest kialakítását, ha a folyamat nem veszélyezteti a NER-rel szembeni kampányt, vagyis ha az előválasztás május 27-e és június 30-a között lezajlik.

Puzsér Róbert feltétele, hogy az előválasztás hivatalos kiírásának pillanatában jelölje meg az ellenzék azt a 23 konszenzusos polgármester-jelöltet, akik kihívói lesznek a Fidesz jelöltjeinek a budapesti kerületekben, illetve Puzsér Róbert ragaszkodik ahhoz, hogy még az előválasztás előtt az ellenzéki pártok fogadjanak el egy Budapest-minimumot, az új budapesti várospolitika alapját.

A CVB a következő napokban, hetekben azon fog dolgozni, hogy az előválasztás és a teljes ellenzéki együttműködés politikai és technikai feltételei megvalósuljanak.

Akik úgy gondolják, részt vennének szavazóként, támogatóként, önkéntesként ebben a folyamatban, azok az alábbi linken ki tudják fejezni ebbéli szándékukat: ahang.hu/elovalasztas.

A CVB munkáját a bizottságban résztvevő jelöltek, pártok és civil szervezetek a mielőbbi konszenzus kialakításának érdekében nem kommentálják, a CVB nevében kizárólag dr. Magyar György a Civil Választási Bizottság elnöke jogosult nyilatkozni (e-mail: iroda@magyarugyved.hu, telefonszám: +36 30 950 3095).

Budapest, 2019. május 22.

Civil Választási Bizottság

(Fotó: MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr4614851946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása