Magyar Ügyvéd Blog

Tényleg az ereszcsatorna lesz a legnézettebb csatorna?

2020. december 07. - Magyar Ügyvéd

sza_jer.jpgA homoszexualitás magánügy, de ha ezt valaki titkolja, azzal zsarolhatóvá válik. Konzervatív, keresztény politikus pedig nem keveredhet olyan helyzetbe, hogy Brüsszelben az ereszcsatornán kelljen menekülnie a rendőri intézkedés elől, a hátizsákjában droggal.

A nemi identitás szenzitív adat, ami nem tartozik senkire. Az, hogy ki vesz részt egy „orgián”, egy politikus esetében sem közérdekű, de a kábítószer fogyasztása, birtoklása, különösen annak esetleges megosztása viszont súlyos bűncselekmény lehet – egyebek mellett erről is beszéltem a TV13 című, Bánó és Bolgár 40 perc közélet című műsorában.

Szaniszló Sándor XVIII. kerületi DK-s polgármester és Ungár Péter LMP-és országgyűlési képviselő társaságában voltam az ATV Nap híre című adásának vendége is. Ott szintén felmerült Szájer József fideszes EP-képviselő ügye. A homoszexuális szexorgiabotrány árt a Fidesznek – ismerte el Deutsch Tamás, aki szintén az Európai Parlament képviselője, és akiről a későbbiekben még szó esik –, miközben a külügyminiszter a saját bevallása szerint a sajtóból értesült a dologról, ami nem lehet igaz. Mert akkor mire tartjuk a titkosszolgálatokat, amelyek dolga egyebek mellett az is, hogy feltárják: a politikusaink magánélete hordoz-e valamilyen nemzetbiztonsági kockázatot.

A homoszexualitás természetesen magánügy, de ha ezt valaki titkolja, azzal zsarolhatóvá válik. Az eset pikantériája ráadásul, hogy a brüsszeli összejövetel szervezőjének Szájer állítása szerint nem árulta el, hogy mentességet élvező politikus, azt viszont igen, hogy maga is tartott korábban hasonló „bulikat”. Ez több, mint kínos.

Úgy látom, van ennek az esetnek egy magánoldala, de akadnak más leágazásai is, amelyeknek Magyarország megítélése szempontjából fontos következményei lehetnek. Konzervatív, keresztény politikus ugyanis nem keveredhet olyan helyzetbe, hogy Brüsszelben az ereszcsatornán kelljen menekülnie a rendőri intézkedés elől, a hátizsákjában droggal.

Igaz, a Fidesz-hívők talán még elkötelezettebbek lesznek, mert azt hiszik, valaki belecsempészte a kábítószert Szájer batyujába. Csakhogy nehezen képzelhető el, hogy a Fidesz alapító tagját – a magyar gránitszilárdságú alaptörvény megalkotóját, akinek a laptopján született az új alkotmány – bárki is a saját akarata ellenére sodorta volna ebbe az átkozottul kínos helyzetbe.

Miért most került elő a Szájer-féle botrány? Tetszetősnek tűnő összeesküvés-elmélet, hogy ezzel akart az unió nagy csapást mérni a magyar kormányra, mert Orbán Viktor kijelentette: Magyarország megvétózza az EU következő hét évre szóló költségvetését.

Ezzel az a baj, hogy a brüsszeli orgia miatt a belga rendőrség lakossági bejelentés alapján lépett fel. Az ereszcsatornán menekülő Szájert szintén egy helyi lakos jelzése alapján fogták el. Szóval nincs itt semmiféle uniós bosszúról szó. Ezzel kapcsolatban olcsó poén, de mindezek után elég lesz annyit kérdezni, kinek melyik a kedvenc csatornája, s a válasz egyértelmű: az ereszcsatorna.

Komolyra fordítva a szót: ez a cirkusz nem ma kezdődött. Emlékezzünk csak az adózási visszaélésekkel gyanúsított hazai közszereplők amerikai kitiltásának ügyére. Ne feledjük a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Demeter Szilárd szavait sem, aki szerint „Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos”. Ezzel a sajátos gondolatmenettel bejárta a világsajtót.

Deutsch Tamás sem fogta vissza magát: a fideszes EP-képviselő nemrégiben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber néppárti frakcióvezető egyik megjegyzését. A bajor politikus azt állította, hogy Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállami szabályoktól, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média. Deutsch erre úgy reagált: a Gestapo és az ÁVÓ jelszava volt az, hogy ha nincs takargatnivalód, akkor nem kell félned. A tényszerűség kedvéért: Deutsch – akinek az Európai Néppártból való kizárását kezdeményezték – jóval később bocsánatot kért.

Végezetül egy egészen elképesztő gondolat: a „magyar baloldal abban töri a fejét, hogy a Soros-tervet Magyarországon is végrehajtják nagy európai zászlók alatt, hiszen ezt csinálja Németország, Franciaország és így tovább, ide is bejönnek a migránsok, mi ellen fogunk állni, mert mi magyarok vagyunk, meg keresztények, ők meg meg fogják adni a terveik szerint az állampolgárságot az ide bejött migránsoknak, eljön a választás, baloldalra fognak szavazni, és a baloldal nyer. De az ország veszít! Történelmi távlatban is veszít. Ezért állok ellent” – ezt nyilatkozta Orbán Viktor az állami rádióban elhangzott pénteki szokásos szózatában.

Szájer, Deutsch, Demeter sajátos szereplése kapcsán viszont az interjúban egyetlen érdemi mondat sem hangzott el. Igaz, az állami rádió újságírónak nehezen minősíthető mikrofonállványa sem forszírozta ezeket az ügyeket.

Ezzel kapcsolatban bejöhet a TV13-ban feltett kérdés: mi a teendő, amennyiben a közmédia működése sérti az alaptörvényt és a médiatörvényt, a kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz való jogot. Ilyen esetben – válaszoltam – a Médiahatósághoz kell fordulni, amely hoz egy közigazgatási határozatot. Ha ez valakinek nem tetszik, jogorvoslati kérelmet a hatóság elnökéhez lehet benyújtani, és utána jöhet a bírósági út. Amikor az MTI nem hajlandó lehozni egy párt közleményét, akkor a helyzet hasonló, hiszen a tájékoztatási kötelezettség – amit a Szájer nevéhez kötött alaptörvény is előír – ekkor sem érvényesül.

Ám amíg a Nemzeti Együttműködés Rendszere van hatalmon, teljesen felesleges ilyen kérdéseket feszegetni. Ezt a végletekig korrupt és álszent rezsimet le kell váltani, hogy ne az „ereszcsatorna” legyen a legnézettebb csatorna Magyarországon.

(Illusztráció: ugytudjuk.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr4416321218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása