Magyar Ügyvéd Blog

Orbánéknál a húsvét is csak a migráncsozásról szól

2018. április 01. - Magyar Ügyvéd

orba_nviki.png

A magát kereszténynek valló kormány tagjai a húsvéti ünnepet is csak a gyűlöletkeltésre használták fel. Helyettük is mélyen szégyelljük magunkat. Ferenc pápa különben nagyszerdán azt üzente: „a hamis keresztények rosszul végzik”.

A húsvét a keresztények talán legfontosabb ünnepe, hiszen e napon ünneplik Krisztus feltámadását. A negyven napig tartó nagyböjt, azaz a hústól való tartózkodás húsvétkor ér véget, innen származik az ünnep magyar elnevezése is. A Biblia szerint Jézus – a pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, tehát vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.

Természetesen mindenkinek szíve joga, hogy hisz-e ebben, vagy a számára az ünnep csak az egymás iránti szeretetről, a családi együttlétről szól. Egy azonban bizonyos: a magát kereszténynek valló kormány tagjai ebből az alkalomból is egészen mást üzentek az embereknek, s nem volt más céljuk, mint a gyűlöletkeltés. Helyettük is mélyen szégyelljük magunkat.

„Vannak hamis keresztények, akik azt mondják: »Jézus föltámadt; megigazultam Jézus által. Igen, ők új életben vannak, de korrupt életet élnek«. Ezek a hamis keresztények rosszul végzik” – egyebek mellett ezt hangoztatta Ferenc pápa nagyszerdai katakézisén. Meg hozzátette: a korrupt ember csal, s a látszatát kelti annak, hogy ő becsületes személy, de a szíve tele van rothadással. Ebből mindenki vonja le azt a következtetést, amit csak akar.

A pápa korábban – a menekültek januári világnapján – mondott ilyesmit is: „minden idegen, aki az ajtónkon kopogtat, alkalom a Jézus Krisztussal való találkozásra, aki azonosul minden kor befogadott vagy elutasított jövevényével”. Szerinte az „Úr az egyház anyai szeretetére bízza az összes emberi lényt, aki saját hazája elhagyására kényszerül egy jobb jövő kereséséért”.

Ehhez képest március 27-én – kedden – Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő egészen másként vezette fel a húsvétot. Ha április 8-án az ellenzék kerül hatalomra, akkor teljesíteni fogják a "Soros-hálózat" megrendelését, és nemcsak a kerítést bontják le, hanem beengedik a bevándorlókat, akiket többek között budapesti lakásokba fognak betelepíteni – fogalmazott ez a magát vallásosnak tartó szerencsétlen ember.

A kormánypárti képviselő azt mondta: már eddig is tudták, hogy Karácsony Gergely és Vágó Gábor a „Soros-hálózattal” együtt a betelepítésekhez magánlakásokat írt össze. Ezzel csak egy baj van: egy ügyvéd közérdekű adatigénylés keretében kizárólag az elmúlt évben öröklés útján az államra szállt lakások listáját kérte. Hollik alternatív valósága szerint ez azonban mindjárt azt jelentette, hogy jön a Soros.

Másnap, szerdán Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy ha a cigányokat sem sikerült integrálni, akkor a bevándorlókat sem lehet. „Ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek. Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi, nehogy elhiggye valaki. Hatszáz éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide?” Effélét szégyen megfogalmazni.

Újabb egy nappal később – csütörtökön – a külgazdasági és külügyminiszter szögezte le, hogy az új osztrák migránsellenes politika nyomán csak úgy kerülhető el, hogy Magyarország legyen a migránsok végállomása és gyűjtőtábora, ha a választás után sem engedünk be egyetlenegy migránst sem az ország területére. Ha a jelenlegi bevándorlásellenes hazai politika fennmarad – mondta Szijjártó Péter –, akkor függetlenül az osztrák szigorításoktól „továbbra is meg fogjuk tudni védeni Magyarországot”, hiszen állni fog a kerítés, és szigorú határőrizeti szabályok maradnak érvényben. Ja, de arról megfeledkezett, hogy Magyarország – s persze Ausztria – nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettsége a menedékkérelmek elbírálása.

Pénteken Orbán Viktor tett rá egy lapáttal az egészre. A miniszterelnök arra kérte a választókat, ne csak a jelenre, hanem a jövőre is gondoljanak április 8-án, mert nemcsak egyszerűen egy kormányról és egy parlamentről fognak dönteni, hanem jövőt is választ magának Magyarország. A „Soros-hadsereg tisztjei” hivatalosan is fellépnek a „Soros György birodalmának eszmerendszeréhez” tartozó célokért, amelyek közül most a legfontosabb a bevándorlás, a nemzetekre és keresztény életelvekre épülő keresztény Európa megszüntetése.

Ezek a nem kormányzati szervezetek azután megtámadják a bevándorlásellenes kormányokat, amelyekre Brüsszelből is nyomást gyakorolnak, majd a választások befolyásolásával el akarják érni, hogy bevándorlás- és Soros-párti képviselők kerüljenek a parlamentekbe, végül pedig a kormányokba is beépüljenek, és átalakítsák a kiszemelt országokat – fejtette ki, hozzáfűzve, hogy az üzleti haszon Soros Györgyékhez kerül.

Magyarországon körülbelül kétezer fizetett ember dolgozik azért, hogy a választási kampányban megbuktassák a kormányt, és egy bevándorláspárti, Soros György által is elfogadható kabinetet hozzanak létre – fogalmazott. Orbán állítja, névre szólóan is pontosan tudják, hogy nagyjából kicsodák, hogyan és miképpen dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a 2015-ös röszkei zavargás óta, amikor „ránk rúgták az ajtót, és elfoglalták Magyarországot”, a magyaroknak van személyes tapasztalata a témában. Ezzel érdemben nem is kívánunk foglalkozni, bár önként adódik két kérdés: miért állítja Orbán, hogy bárki elfoglalta az országot, s honnan tudnak arról a bizonyos kétezer emberről?

Szombaton Hollik különben megint elővezette, hogy a Fidesz-KDNP szerint a Soros-szervezetek ismét lebuktak, mert már a lakásokat írják össze a migránsok betelepítéséhez.

Csak ismételni tudjuk: húsvét van. Ha erről a kormányzati oldalnak kizárólag a migrácsozás jutott az eszébe, mi kérünk elnézést.

(Fotó: MTI)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr2313798386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása