Kínos: Orbánt a pisilő brüsszeli kisfiúhoz hasonlította a német közszolgálati ZDF

2019. március 24. - Magyar Ügyvéd

pisis.jpgLepisili Orbán Viktor az uniós zászlót a ZDF fotómontázsán. A miniszterelnök vasárnap reggeli rádióinterjújában viszont kijelentette: „nem engedünk a brüsszeli buborékban élő politikusoknak, nem mi vagyunk értük, hanem ők vannak értünk”. A miniszterelnök szerint a Timmermans-félék hazájukban akkorát estek, mint az ólajtó, ezért magyaráznak nekünk.

Több mint öt percet foglalkozott Orbán Viktorral a német közszolgálati adó, a ZDF politikai kabaréműsorának péntek esti adása – írta meg a 444.hu. A Heute show az Európai Néppárt és a Fidesz konfliktusát, s annak átmeneti feloldását magyarázta. Közben viszont Orbán Viktorból tökéletesen hülyét csináltak. Az adásba bejátszott képen Orbán levizeli az uniós zászlót, s alá a MANNAKEN PIS feliratot tették.

A Manneken Pis a pisilő emberke, s Brüsszel egyik jelképe a kis bronz szökőkútszobor, amely egy, a kút medencéjébe pisilő kisfiút ábrázol. Az 58 centiméter magas szobor a Stoofstraat (rue de l'Etuve) és az Eikstraat sarkán, a főtérhez közel található (Wikipedia).

De ez még nem volt elég, mert Orbánt, mint az európai fasiszták hete egyik szereplőjét konferálták fel, majd felidézték Juncker diktátorozását is. „Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserében mondjuk néhány menekültet átvállalhatna” – egészített ki Oliver Welke műsorvezető.

Majd idézték Orbánt, hogy „szuverének akarunk maradni”, mire Weike visszaüzent: „akkor maradjatok magatok, jó lenne, ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni."  

Végül a műsorvezető pontot tett a Néppárt és a Fidesz közti ügyre: felkeresett egy bölcset, aki elárulja, hogy három érv van, hogy miért nem zárták ki a magyar kormánypártot. Ez a három pedig: Audi, BMW, Mercedes. Mindhárom német autógyárnak van magyarországi üzeme, ahol élvezik Európa legalacsonyabb társasági adóját és az alacsony béreket. És ráadásul a kormány még a túlóratörvényt is bevezette. 

„Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre mondja a kormány, hogy jó ötlet, akkor ti fogtok négyszáz órával többet dolgozni” – hangzott el. A blokk azzal zárult, hogy semmi másért, csak ezért a fenti három okért nyalta körbe Orbánt a CSU.

Orbán vasárnap másként közelített, s elővette a szokásos panelt: a Fidesznek az Európai Néppártból történő eltávolítását kezdeményező pártok bevándorláspártiak, a Fidesz viszont meg akarja akadályozni a migrációt, ezért megtámadták a pártot. De a Fideszt nem lehet sem kizárni, sem felfüggeszteni, és ha nincs megoldás, akkor maga lép ki.

„A bevándorláspárti országok nem adták fel, hogy kevert társadalmú vagy multikulturális állammá átalakítsák Közép-Európát. De én állom a sarat, szemrebbenés nélkül a legdurvább konfliktust is vállalom, mert nálunk van az erkölcsi előny. Van egy elképzelésünk az életről, de mi nem akarjuk ezt ráerőltetni a Nyugatra, ők sem mondhatják meg, hogy mi milyenné váljunk" - fogalmazott.

Na, ez méltó a „pisilő” kisfiúhoz, hiszen képtelen elszakadni a vesszőparipájától – a migrációtól –, és azt sem akarja felfogni, hogy „Brüsszel” nem egy önálló entitás, nem egy idegen nagyhatalom, hanem az európai államok nagyobb része alkotta közösség, amelynek Magyarország is egyenrangú tagja. Az persze tény, hogy egy nem egészen tízmilliós közösség nem diktálhat az ötszázmilliónak, de a többségi demokrácia már csak ilyen.

S ami itthon kétharmad, az az EU parlamentjében még két százalék sincs. Ezt azért fel kellene fognia a „pisilős” kisfiúnak. „Rázhatják az öklüket, tapsolhatnak ütemesen, de a magyar emberek fogják eldönteni, hogy itt mi történjen, a kevésbé fontos kérdésekben lehet kompromisszumot kötni, de most böjt van és a böjti időszak arra való, hogy a fontos dolgoknak adjunk elsőbbséget és a lényeg a migráció” – ismételte kedvenc fordulatát Orbán.

Egyik fő kritikusára, Frans Timmermans holland politikusra hosszabban is kitért a miniszterelnök. Elmondta, hogy ő külső cégek tanulmányai alapján is figyeli, hogy mit akarnak és mit nem akarnak az európai emberek (első számú céljuk, hogy ne legyen migráció), vannak azonban Timmermans-félék, akik ezt nem követik. Timmermans ezért elveszítette az emberek bizalmát, és „akkorát bukott, mint egy ólajtó”. Orbán szerint ez jellemző Brüsszelre: aki hazájában már nincs a pikszisben, azt elküldik Kelet-Közép-Európába okoskodni.

A magyar kormány viszont leleplezte Brüsszel terveit a migrációval kapcsolatban, „ezért most dühösek, nem szabad meghátrálni, folyamatosan tájékoztatni kell az embereket, tisztában kell lenniük azzal, hogy mire készül Brüsszel” – üzente vasárnap Orbán. Akkor most mégis visszajöhet az unióellenes kampány?

Jó lenne már végre színt vallani: mit akar a miniszterelnök? A pávatáncból elég, s mondja meg végre egyértelműen, hogy mit kíván: kilépni az Európai Néppártból, s kivezetni az országot az Európai Unióból? Akkor tegye hozzá azt is, hogy felfoghatatlan összegű közösségi támogatást is elveszítünk, és akkor miből stafírozza ki a hazai strómanjait?

„Mi nem vagyunk hajlandók azt csinálni, amit Brüsszel diktál” - jelentette ki Orbán. Amúgy az interjújában már nem csupán a Magyarországot szerinte fenyegető bevándorlás miatt bírálta az EU-t, hanem azt is állította, hogy „Brüsszel” direkt magas rezsit akart fizettetni a magyarokkal – akik évek óta magasabb rezsit fizethetnek a világpiaci árnál, hála a központi árszabályozásnak, amit a kormány „rezsicsökkentésnek” nevez.

Semmilyen pártfegyelem miatt nem adja fel a keresztény Európa megvédését és a migráció elleni harcát – ezt is világossá tette a „pisilős” kisfiú. Akkor viszont marad az orosz, a kínai és a török példa: a demokrácia helyett a diktatúra. Ezt akarta a többség 2018-ban, de az EP-választáson májusban még pótvizsgázhatunk. Hajrá, ezúttal hátha nem az autokrácia mellett voksol a többség. 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr4014713223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.