Magyar Ügyvéd Blog

„Nem szeretnék bohóccá válni”

2018. február 11. - Magyar Ügyvéd

magyarmszp.jpgLegfőbb céljának a megölt jogállam helyreállítását tekinti Magyar György, s miután elég sokat beszélt erről, nem térhetett ki a siófoki választókörzet civil aktivistáinak felkérése elől. Az MSZP és a Párbeszéd is tudomásul vette, hogy helyben őt akarják, s a két párt egyéni képviselőjelöltje lesz az április 8-i parlamenti választáson. Jelezte azonban: nem mindenáron.

Valamennyi körzetben csak egyetlen ellenzéki jelölt maradhat talpon, mert lehet akárhány összefogás, kis és nagy szövetség, ha egymás ellen indulnak, akkor egyiknek sincs esélye, és győz a Fidesz – hangoztatta Magyar György ügyvéd az MSZP szombati kongresszusán. Egyesek szerint lehet más a politika – mondta –, de együttműködés nélkül nem.

Most végérvényesen eldőlt, hogy az áprilisi parlamenti választásra az MSZP és a Párbeszéd közös listát állítanak, amelyet Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a két párt miniszterelnök-jelöltje vezet, s a második helyen Molnár Gyula szocialista pártelnök, a harmadikon Hiller István választmányi elnök, a negyediken Kunhalmi Ágnes budapesti elnök szerepel. Magyar György a siófoki egyéni választókerületben indul, ugyancsak közös jelöltként.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Magyar hangsúlyozta: legfőbb céljának a megölt jogállam helyreállítását tekinti, s miután elég sokat beszélt róla, nem térhetett ki a választókörzet civil aktivistáinak felkérése elől. Ők egyébként a négy cikluson át regnáló siófoki fideszes polgármesterrel szemben tudtak olyan független jelöltet állítani 2014-ben, aki legyőzte a kormányoldal emberét.

Az ügyvéd meggyőződése, hogy a választás sikere érdekében a civileknek a pártok, a pártoknak pedig a civilek iránt kell nyitottnak lenniük. Szerinte mindenkinek felül kell emelkednie a személyes érdekeken, és ezzel kapcsolatban utalt Karácsony Gergelyre, aki korábban nem a szocialisták oldalán állt, de a mostani kormány leváltása érdekében vállalt egy nem feltétlenül hálás szerepet.

Hivatalosan a két párt jelöltje lesz ugyan Magyar György, de meg kívánja őrizni a függetlenségét. Maga sem érti, hogy ügyvédként miért kellett ezt a szerepet vállalnia – egyik lehetséges okként hozta fel, hogy „valószínűleg buzog bennem az exhibicionizmus” –, de miután a demokrácia bajban van, a betegnek orvosra van szüksége, és úgy gondolja, jogászként másoknál többet tehet a gyógyulás érdekében.

Üzent ugyanakkor saját potenciális szavazóinak is, mert emlékeztetett rá: a Fidesz helyi képviselője ígért Siófoknak elkerülő utat, új városházát, uszodát és stadiont, de ezekből nem valósult meg semmi. Ezért az a meggyőződése, hogy a helyi lakosság érdekében is tudta tenni valamit, ráadásul az ottani emberek helyzetét nem csak kívülállóként ismeri, hiszen az élete jelentős részét a Balaton mellett tölti, s Zamárdi a díszpolgárává választotta.

Magyar György érzékeltette azt is, hogy nem mindenáron akar részt venni ebben a dologban. „Nem szeretnék bohóccá válni” – jelentette ki –, és ha a dolog komolytalan lesz, mert a nagy ellenzéki pártok továbbra is egymással akarnak ütközni, azt sem tartja kizártnak, hogy kiszáll az egészből. Mindazonáltal bízik benne, hogy mindenkinek megjön a józan esze, s mégis lehet más a politika.

Az ügyvéd 2014-ben ugyancsak civil felkérésre indult a főpolgármesteri posztért, de amikor azt látta, hogy különféle színekben összesen hatan indulnak a regnáló városvezető ellenében, azt gondolta, ez így komolytalan, és inkább visszalépett.

(Fotó: index.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr6613657276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása