Magyar Ügyvéd Blog

Szuverenitásvédelem, avagy itt az új AVH? Nem a „dollárbaloldal”, hanem a Fidesz árusítja ki Magyarországot!

2023. november 22. - Magyar Ügyvéd

ke_pernyo_foto_2023-11-22_19_03_24.pngVégre lehullott a lepel, és kiderült, mi fán terem a szuverenitásvédelmi törvény. Nem lettünk azonban igazán okosabbak a fideszes Kocsis Máté által jegyzett előterjesztéstől, mert az egész egy jogi rémálom. Első pillantásra a javaslat értelmezhetetlen, alkalmazhatatlan, és teljesen felesleges. Amúgy a NER mintha magával menne szembe, mert az aktuális hatalom szolgáltatja ki Magyarországot a nemzetközi – a nyugati és mostanában a keleti – multiknak, és nem az ellenzék.

„Magyarország szuverenitását egyre gyakrabban éri jogellenes támadás” – olvasható a nemzeti szuverenitás védelméről szóló, kedd éjszaka benyújtott törvénytervezet preambulumából. Az indoklásból az is kiderül, hogy „évek óta tetten érhető − és sok esetben a nyilvánosság számára is ismert – befolyásszerzési kísérletek történnek, melyek során külföldi szervezetek és személyek a saját érdekeiket igyekeznek érvényesíteni hazánkban, szemben a magyar érdekekkel és szabályokkal”. De hol a bizonyíték?

Amennyiben a törvénytervezetet jegyző Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője így gondolja, bizonyára igaza van. A NER a kétharmados többség birtokában tényleg évek óta folytat heroikus küzdelmet a „dollárbaloldallal” szemben, ám rendre kudarcot vall. Itt az ideje tehát, hogy tegyék rendbe közös dolgainkat, és akadályozzák meg, hogy a nemzeti identitásunkat holmi renegát, külföldi pénzekből támogatott ballibes figurák fenyegessék.

Úgy hiányzott tehát nekünk ez a törvénytervezet, mint üveges tótnak a hanyatt esés. Ezt alátámasztandó, idézzük az előterjesztést. A Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZVH) az alkotmányos önazonosság védelme érdekében az alaptörvény R) cikk (4) bekezdése alapján (amely leszögezi, hogy Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége) létre kell hozni egy újabb autonóm államigazgatási szervet. Az egykori, rosszul csengő nevet viselő Államvédelmi Hatóság (AVH) helyett?

Vegyük sorra, mi is lesz ennek az új, természetesen a kormánytól teljesen független szervezetnek a feladata:

  1. b) feltérképezi és vizsgálja azon szervezeteket, amelyek külföldről származó́ támogatás felhasználásával megvalósuló́ tevekénysége befolyást gyakorolhat a választások kimenetelére;
  2. c) feltérképezi és vizsgálja azon szervezeteket, amelyek külföldről származó́ támogatás felhasználásával a választói akarat befolyásolására irányuló́ tevekénységet folytatnak, vagy ilyen tevekénységet támogatnak.

 

Az új hivatal vizsgálati tevekénységével összefüggésben

  1. a) feltárja és vizsgálja a más állam, valamint − jogi státuszától függetlenül − külföldi szerv vagy szervezet és természetes személy érdekében végzett
  2. aa) érdekképviseleti tevékenységeket – ide nem értvé a diplomáciai, illetve a külképviseletek, valamint a szakmai érdekképviseleti szervezetek által végzett tevekénységet –,
  3. ab) információk manipulálására irányuló és dezinformációs tevekénységeket,
  4. ac) a demokratikus vita, valamint az állami és társadalmi döntéshozatali folyamatok befolyásolására irányuló́ tevekénységeket, ideértvé az állam közhatalma feladatait gyakorló́ személyek tekintetében e személyek döntéshozatali eljárását befolyásoló́ tevekénységét,
  5. b) feltérképezi és vizsgálja azon szervezeteket, amelyek külföldről származó támogatás felhasználásával megvalósuló tevekénysége befolyást gyakorolhat a választások kimenetelére;
  6. c) feltérképezi és vizsgálja azon szervezeteket, amelyek külföldről származó́ támogatás felhasználásával a választói akarat befolyásolására irányuló tevekénységet folytatnak, vagy ilyen tevekénységet támogatnak, ha azok Magyarország szuverenitását sérthetik vagy veszélyeztethetik.

Eljött az igazság pillanata. Leleplezzük például azokat az idegen törekvéseket, amelyek a demokratikus vita, valamint az állami és társadalmi döntéshozatali folyamatok befolyásolására irányulnak. De köszönjük, ez itthon is hibátlanul működik, mert nem kell idegen segítség a demokratikus társadalmi vita ellehetetlenítéséhez. Ezt megoldja a Fidesz. Ami az információk manipulálását illeti, szintén nincs aljas külföldi beavatkozásra szükség. Megy ez nekünk magunktól is.

Ahhoz sem kér a NER támogatást, hogy miként kell külföldi, a nemzeti érdekkel szembemenő gazdasági szempontokat érvényesíteni. Van már nálunk egy jól bevált mechanizmus. A NER az előterjesztéssel mintha magával menne szembe, mert az aktuális hatalom szolgáltatja ki Magyarországot a nemzetközi – a nyugati és mostanában a keleti – multiknak. Ezek után a törpe kisebbséget képviselő „dollárbaloldal” mit árthat még nekünk?

Az SZVH, úgy, mint az ötvenes évekbeli ÁVH, mégis ezt fogja vizsgálni. Nem azt, hogy a Fidesz miként árusítja ki Magyarországot. Vélhetően az új hatóság érdeklődési körén kívül marad az is, hogy a NER százmilliárdokat költ a befizetett adóforintokból saját polgárainak hülyítésére.

Az már csak további adalék, hogy térden állva könyörgünk az EU-s pénzekért, miközben ilyen törvénnyel zúzzák szét a maradék jogállamot és demokráciát. De nyilván ezért is az Európai Bizottság elnöke és Soros György fia felel, akiket plakátokon gyaláznak.

(Fotó: Euronews)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr8918264853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása