Magyar Ügyvéd Blog

Hadházy embercsempészés és bűnpártolás miatt feljelentést tett a Gruevski-ügyben

2018. november 20. - Magyar Ügyvéd

hadha_zy.jpgEmbercsempészés, bevándorlás elősegítés és bűnpártolás miatt tett ismeretlen tettes ellen feljelentést a volt macedón miniszterelnök ügyében Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen embercsempészés bűntette, bevándorlás elősegítése, támogatása, valamint bűnpártolás bűncselekményének elkövetése miatt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő. A médiából tudomására jutott információk alapján a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevski érvényes útlevél nélkül, börtönbüntetése letöltésének elkerülése érdekében érkezett Magyarországra, miközben Gruevski ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A rendelkezésre álló információk alapján Gruevski menedékjog iránti kérelmet nyújtott be az illetékes magyar hatósághoz, azonban arra senki nem adott magyarázatot, hogy milyen módon léphette át érvényes úti okmány nélkül Magyarország határát. A képviselő álláspontja szerint Gruevski ezen tettét kizárólag segítséggel követhette el és juthatott az ország területére. Ez pedig kimeríthette az embercsempészés, illetve a bevándorlás elősegítése bűncselekményét.

Miután pedig a volt miniszterelnök ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, Hadházy szerint akik a volt politikus Magyarországon történő elrejtésében közreműködnek, bűnpártolás bűntettét követhetik el. Mindezek alapján Hadházy a Budapesti rendőr-főkapitányságot kéri a nyomozás lefolytatására, s arra, hogy az eljárás megindításáról adjanak neki tájékoztatást.

Az ügyről továbbiakat a blogunkon is olvashatnak. Például azt, hogy a Magyar Idők szerint a mecedón már meg is kapta a menekültstátust, de erre az ENSZ menekültügyi egyezménye szerint nincs lehetőség.

(Fotó: hvg.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr2414383568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása