Magyar Ügyvéd Blog

Magyar György lesz az ellenzéki delegált a Fővárosi Választási Bizottságban

2019. szeptember 08. - Magyar Ügyvéd

magyarcivil_2.jpg

Politikai szerepet már nem vállalna, hiszen „túlkoros” lett, de megtiszteltetésnek tekinti Magyar György, hogy az ellenzéki oldalon bíznak benne, és őt delegálják a Fővárosi Választási Bizottságba – erről maga az ügyvéd beszélt az ATV Civil a pályán című műsorában.

A baloldal szándéka a hatalomátvétel az őszi önkormányzati választáson a miniszterelnök kabinetfőnöke szerint. Rogán Antal a Bayer show-ban úgy fogalmazott: a kormánypártnak olyan kipróbált, tapasztalt településvezetői vannak, akik már bizonyítottak; így a jelenlegi főpolgármester, Tarlós István is. Vele szemben viszont három bohóc áll – fogalmazott a kabinetfőnök. A Fidelitas erre gyorsan plakátkampánnyal reagált, összemosva Karácsony Gergelyt, Puzsér Róbertet és Berki Krisztiánt (ez utóbbit a Nemzeti Választási Iroda adatbázisa szerint még nem is vették nyilvántartásba jelöltként).

Ez volt az ATV Fiala János vezette Civil a pályán című szombati műsorának első témája, amelyen Gergely Zsófia és Lampé Ágnes újságírók mellett Borgula András színházi rendező és Magyar György ügyvéd volt a vendége. Abban egyébként nem volt egyetértés, hogy a „bohóckampány” hoz vagy inkább elriaszt szavazókat.

Magyar György álláspontja szerint ez kontraproduktív, s egyértelműen azt jelzi, hogy a politikai kultúra milyen mélyre süllyedt. Lehet röhögcsélni azon, hogy a kormánypárti jelölttel szemben mások is megmérettetik magukat, csak ez nagyon szomorú dolog – fogalmazott a Rogán-interjú kapcsán. Az meg még nagyobb baj – tette hozzá –, ha a választók ezt a példát követik.

Lampé Ágnes szerint sem tudni, hogy az efféle kampánynak mi lesz a hatása, de úgy gondolja, a Fidesz előzetesen felmérte, a „bohócozásnak” mi lehet az eredménye. Gergely Zsófia pedig a „kerítésezésre” hivatkozott, mert úgy véli, ahelyett jött az új ötlet. Mellesleg Borgula András azt mondta, az efféle ötletek kontraproduktívak lehetnek. Maga arra szavaz – mondta –, aki nem a másik fél lejáratására törekszik, hanem értelmes programmal áll elő.

A műsorvezető megkérdezte Magyar Györgyöt arról is, maga miért nem indul. Az ügyvéd úgy reagált: „túlkoros” a politizáláshoz, és nem akar főszereplő lenni. Azt viszont megtiszteltetésnek tekinti, hogy az ellenzék bízik benne, és ezért kész a Fővárosi Választási Bizottság munkájában az összefogás delegáltjaként részt venni. Arra a felvetésre pedig, hogy kötne-e a fogadást Karácsony Gergely győzelmére, úgy reagált, a főpolgármesteri tisztséget elnyerheti, de az ellenzék közgyűlési többségének megszerzésében már korántsem biztos.

A műsorban felvetődött, hogy Tarlós István szerint Karácsony Gergely alkalmatlan a város vezetésére, mivel „nem budapesti”. Karácsony szerint ellenfelének bocsánatot kellene kérnie emiatt minden második Budapesten élő, de nem ide született embertől, amiért elvitatta tőlük a „budapesti” címkét. Amúgy Tarlós azt állítja, Karácsony „hogy az ördögbe számolna be eredményekről, amikor nincsenek eredményei”, hogyan hirdetne konkrét reális programokat, ha még a főváros költségvetését sem ismeri, s tulajdonképpen Budapestet sem, lévén, hogy ő maga sem budapesti.

Ebben már nem volt különösebb vita. Gergely Zsófia szerint – akit saját bevallása szerint nem a fővárosba pottyantotta le a gólya – ez igen avitt gondolkodásra vall. Vidéken máig „gyüttmentnek” tekintik, aki nem oda született, de ez szerinte Tarlós igen nehézkes, öreguras gondolkodására figyelmeztet, akinek igencsak megkopott az imázsa. Ehhez csatlakozott Lampé Ágnes is.

Borgula András sarkosabban fogalmazott: a jelenlegi főpolgármester felett egyszerűen eljárt az idő, és csodálkozik, hogy a Fidesz nem talált egy nála fiatalabb alkalmas jelöltet, mert Budapestnek erre lenne szüksége. Magyar György ezt röviden azzal intézte el, hogy Tarlós „stílushibás”.

Az adásban idézték Song Simont, a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltjét, aki szerint nem szabad Európába engedni az idegen kultúrákból származókat. A kijelentés azért érdekes, mert a politikus magyar anya és japán apa gyermeke. Ezzel kapcsolatban teljes volt az egyetértés: ezt azért már nem kellett volna. Mellesleg az Indexnek a bevándorlásra vonatkozó kérdésére a jelölt nem válaszolt, hanem lecsapta a telefont.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr5915051954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása