Magyar Ügyvéd Blog

Viking-katasztrófa: Magyar György szerint szervezetlen és káoszszerű volt a mentés

2019. október 08. - Magyar Ügyvéd

magyargyo_rgy_1.jpgSokkal több embert láttak a vízben a Hableány és a Viking Sygin ütközése után, mint amennyit végül kimentettek. Ez egy nagyon súlyos felelősség – állítja Magyar György ügyvéd.

A Hableány elhunyt matrózának családját képviselő ügyvéd azt mondja az ATV Híradójában kedden, hogy a szakértői vélemények alapján elképzelhető: a tragédia utolsó, eddig még meg nem talált áldozatának halálát közvetlenül valamelyik Viking hajó okozta. Magyar György szerint ugyanis a balesetet okozó Viking Sigyn mögött haladó másik Viking annak ellenére ment át a baleset helyszínén, hogy még az embereket is láthatták a vízben.

„Borzasztó nagy hiba, és ez is kitűnik a szakértői véleményből, hogy a jelzést három-négy perccel később adta le az első Viking kapitánya, következésképpen szervezetlen és káoszszerű volt a mentés. Sokkal több embert láttak a vízben, mint amennyit végül is kimentettek. Ez egy nagyon súlyos felelősség” – nyilatkozta az ügyvéd.

A Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn szeptember eleje óta nem járt Budapesten, ám a hajót már hiába is néznék át tüzetesebben: Magyar György szerint ugyanis ezt a komplex vizsgálatot közvetlenül a baleset után kellett volna elvégezni. A Viking egyébként közvetlenül a balesetet követően elhagyhatta az országot, s bár később visszatért, és ismét alaposan megvizsgálták, ezt a havária után azonnal el kellett volna végezni, tehát az illetékes hatóságok valószínűleg mulasztást követtek el.

A 27 ember életét követelő májusi hajókatasztrófáról korábban blogunkot itt, itt és itt írtunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr1415211166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása