Magyar Ügyvéd Blog

Megint a civileket támadja a Fidesz

2023. szeptember 25. - Magyar Ügyvéd

ke_pernyo_foto_2023-09-25_11_36_58.jpgA NER üldözi azokat a civil kezdeményezéseket – főleg, ha külföldről is kapnak támogatást –, amelyek nem Orbán Viktor mellett állnak. Akarták már ezeket listázni is, de az Európai Unió Bírósága keresztbe tett. A Fidesz azonban nem adja fel: most „szuverenitásvédelmi” törvénycsomagot nyújtanak majd be, ami azon politikusok, pártok, civil szervezetek és médiaszolgáltatók ellen irányulhat, akik/amelyek külföldről kapnak támogatást. Ehhez a választási törvényeket, a Btk.-t és az alaptörvényt is módosítanák, bár a részletek egyelőre nem ismertek.

Tovább

Miért kell ámokfutó őrültek miatt rendőröknek meghalniuk?

ke_pernyo_foto_2023-09-22_18_44_25.pngNem hivatalos személy elleni erőszak – más források szerint becsületsértés – miatt rendelték el annak a férfinak a körözését, aki szerdán Esztergomban felrobbantotta a házát, és halálba vitte magával a Terrorelhárítási Központ egyik fiatal munkatársát is. Ennek a tragédiának nem kellett volna bekövetkeznie.

Tovább

A választási botrányba keveredett XVIII. kerületi fideszes politikust jogilag nemigen lehet felelősségre vonni

ke_pernyo_foto_2023-09-20_9_01_51.pngTudomásul kell venni, hogy nem minden olyan cselekmény büntetendő, ami az igazságérzetünket vagy a jóerkölcsöt sérti, mert a jog csupán az erkölcs minimuma. Alapvetően ez a helyzet a főváros XVIII. kerületében történtek esetében is. A Fidesz azóta a pártból kilépett politikusát így nagy valószínűséggel nem lehet felelősségre vonni azért, mert jó előre – és meglehetősen durva módon – akart beavatkozni a jövő évi önkormányzati választás kimenetelébe.

Tovább

Kövér László Svédország NATO-tagságáról: Nem biztos, hogy ezt meg kell szavazni

ke_pernyo_foto_2023-09-18_8_24_20.pngSvédország barát vagy ellenség? A skandináv állam NATO-csatlakozásának blokkolása jogos reakció-e arra, hogy állítólag sértegették a magyar választókat, vagy inkább politikai zsarolásról van szó az uniós pénzek elmaradása miatt? Ez utóbbi vélekedést erősíti, hogy most egy 2019-es svéd oktatófilmre hivatkozva sértődünk meg, amely valóban éles kritikát fogalmaz meg Magyarországgal szemben, de ettől még 2020-ban jó barátok voltunk. A katonai szervezet a NER-re nem volt felkészülve...

Tovább

Erdoğan verőlegényei Magyarországon felülírhatják a véleménynyilvánítás szabadságának jogát?

ke_pernyo_foto_2023-09-15_21_35_02.pngAugusztus 20-án egy magyar állampolgár a tömegből beintett a budapesti látogatáson tartózkodó török elnöknek, amire válaszul féltucatnyi testőr leteperte, bántalmazta. Végül a TEK avatkozott közbe, és szabadította ki a szorult helyzetbe került embert. Azóta sem sikerült tisztázni, mi történt, mert a rendőrség a nyomozást sem volt hajlandó elrendelni.

Tovább

Túlárazott lélegeztetőgépek: a szlovén gazdasági minisztert őrizetbe vették, de nálunk a belügyminiszter nem akar elszámolni

ke_pernyo_foto_2023-09-09_15_57_25.pngHiába várták az Országgyűlés népjóléti bizottsága ülésére az ellenzéki képviselők Pintér Sándor belügyminisztert. A rendezvényen sem ő, sem a kormánypárti politikusok nem jelentek meg, ahol a 300 milliárd forintért beszerzett lélegeztetőgépek utóéletéről szerették volna kérdezni a tárcavezetőt. A DK politikusa, a grémiumot vezető Varga Zoltán azt akarta megtudni, indult-e bárki ellen büntetőeljárás a túlárazott és nagyobb részben felesleges bevásárlás miatt. A gyanús közbeszerzések dokumentumainak egy részét egyébként a külügyben bedarálták!

Tovább

Az ellenzék egymással huzakodik, miközben nem hajlandó tudomásul venni: a választási párt az egyetlen megoldás a Fidesz leváltására

ke_pernyo_foto_2023-08-28_11_47_00.pngAz euroatlanti elkötelezettség, a korrupció elleni fellépés, a leszakadó, elszegényedő rétegek védelme, a demokratikus alapjogok megóvása – ezek lehetnének a közös demokratikus ellenzék együttműködésének alapelvei. De ők inkább egymással marakodnak, ahelyett, hogy – megőrizve önállóságukat és identitásukat – ernyőszervezetben, választási pártban gondolkodnának. Meg kereshetnének fogást Orbán Viktoron is, akinek a nagy barátja úgy véli, 1956-ban fasiszták garázdálkodtak Magyarországon. Összefogás hiányában a Fidesz hátra dőlve várhatja az újabb kétharmadot 2026-ban is.

Tovább

Bányásznap: ez már a cinizmus csúcsa Recsken

ke_pernyo_foto_2023-08-25_6_51_10.pngA szélsőjobbal szimpatizáló Kárpátia zenekar – amely egyebek mellett a Magyar Gárda indulóját is írta – koncertjét élvezhetik a recski cigánysor lakói a szeptember 2-ra tervezett bányásznapi ünnepségen, amelyet a sárlavinát kiváltó bánya szponzorál. A károsultak ettől aligha lesznek boldogabbak, mert vélhetően jobban örülnének annak, ha mielőbb segítséget kapnának tönkrement házaik helyreállításához.

Tovább

Magyarország menlevelet ad az embercsempészeknek – felhívás keringőre?

ke_pernyo_foto_2023-08-21_19_03_15.pngMa Magyarországon a külföldi elkövetőknek érdemes embercsempésznek állniuk, mert a jogerős ítélet után szélnek eresztik őket. A szabadításukra vonatkozó kormányrendelet ráadásul mindenkire vonatkozik, aki ellen a későbbiekben ilyen bűncselekmény miatt indul eljárás, mert a bírói verdikt meghozatala után mehetnek majd világgá. Tehát mit kockáztatnak? Legfeljebb néhány hónapos letartóztatást és kiutasítást, ami nem túl nagy ár azért, hogy egy-egy emberen akkor is ezer eurókat keresnek, ha a „mutatvány” nem sikerül, mert a pénzt előre kérik és kapják.

Tovább

Már egy régi fideszesnek is sok, amit a NER korrupt rendszere művel

ke_pernyo_foto_2023-08-20_11_24_12.pngAz ősfideszes Pesty László állította, hogy rendelkezik külföldi szervereken őrzött adatokkal, amelyek szerint NER-közeli klántagok tisztességes vállalkozók rovására, törvénytelen eszközökkel óriási vagyonokra tettek szert. Erre azonnal lépnie kellene az ügyészségnek, amely azonban állam az államban, és parancsuralmi rendszerben működik. Nem véletlen, hogy Magyarország nem kér az Európai Ügyészségből. Másfelől aki vádaskodik, ne rébuszokban beszéljen, hanem álljon elő a bizonyítékokkal.

Tovább
süti beállítások módosítása